23948sdkhjf

Gamle slagtergårde overlades til nedriverne

Det lykkedes ikke Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København at samle flertal for at bevare Vesterbros slagtergårde

Nogle af Vesterbros ældste ejendomme får snart nedrivernes maskiner at føle.

De gamle historiske slagtegårde, der ligger ud mod Enghavevej, er nogle af de sidste tilbageværende af Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet.

Godt 300 københavnere - inklusiv flere kendte musikere og en række håndværkere - har indsendt protester til Københavns Kommune mod nedrivningsplanerne, og derfor har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) forsøgt at bremse bygherrens planer om at rive de toetagers bygninger ned og erstatte dem med moderne lejlighedskomplekser i fem etager.

Langt fra ord til handling
Mandag besluttede et flertal i Teknik- og Miljøudvalget at godkende lokalplanen for Sundevedsgade-karreen.

Slots- og Kulturstyrelsen har i forbindelse med en fredningssag vurderet, at der er tale om et særligt kulturmiljø, som kommunen bør bevare for eftertiden, men i samme afgørelse slår styrelsen dog fast, at de ikke har bemyndigelse til at træffe beslutning om en fredning, da det er kulturmiljøet samlet set og ikke de enkelte bygninger, der er bevaringsværdige.

- Jeg er utrolig ked af, at det ikke lykkedes at skaffe flertal for at bevare

det historiske miljø omkring Slagtergårdene til trods for et stort lokalt engagement. Sagen viser desværre, at der nogle gange kan være langt fra ord til handling i politik, hvor mine kollegaer ellers gerne taler om at lytte til københavnerne og at bevare de enkelte bydeles særlige karakter, siger Morten Kabell. 

Indtil midten af 1800-tallet blev området mellem Vesterbrogade, Vesterfælledvej, Trøjborggade og Tøndergade til Enghavevej kaldt "Hvide Hests Vænge".

Stalde til heste
Et vænge var et indhegnet græsningsareal for kreaturer. "Heste" var en betegnelse for en blanding af gæstgiverier og håndværksvirksomheder, hvor der også var stalde til heste.

De oprindelige bygninger fra den tid er for længst revet ned og erstattet med de små lave bygninger, hvoraf en af de sidste nu står til nedrivning.

Nye boliger
I stedet vil to bygherrer opføre familieboliger i randbebyggelse mod Enghavevej, Sundevedsgade og Vesterbrogade.

Første del af projektet vil være på Vesterbrogade 107, hvor bygherren CPHInvest, skal opføre en ny bygning med otte beboelseslejligheder og to butikslejemål og i den forbindelse nedrive eksisterende erhvervsbygninger.

Den nye bygning vil komme til at omfatte fem etager, med et etageareal på 1.129 kvm og med en overdækket gennemkørsel på 32 kvm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141