23948sdkhjf

Cobe vinder totalrådgivning på ny universitetsbygning

Bygherren sprang planlagte forhandlingsrunder over, da man så Cobes indledende tilbud
Fem var prækvalificeret
  • (Vinder)Cobe i samarbejde med Sted og Oluf Jørgensen
  • Cubo Arkitekter i samarbejde med Søren Jensen og Schønherr
    Moe i samarbejde med Jaja Architects og CCO
  • Vargo Nielsen Palle i samarbejde med RB Arkitekter, Tri-Consult, Steensen Varming og Kristine Jensen
  • Aart i samarbejde med Lendager Group, Viggo Madsen og Vega

Bygningsstyrelsen har sammen med Aalborg Universitet og A.P. Møller Fonden valgt arkitektfirmaet Cobe som totalrådgiver på projektet AAU Science & Innovation Hub, der er en ny såkaldt innovationsbygning til Aalborg Universitet, skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Cobe står i spidsen for et team med tegnestuen Sted og det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen. Projektet har et samlet budget på 200 mio. kroner, hvoraf 100 mio. kroner kommer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Skippede forhandlinger
Opgaven var udbudt som et totalrådgiverudbud med forhandling, men Bygningsstyrelsen valgte at gøre brug af muligheden for tildeling på baggrund af indledede tilbud og sprang således over forhandlingsrunderne.

Den beslutning blev truffet, fordi Cobe allerede i sit indledende tilbud gav en overbevisende besvarelse, der imødekom forventningerne i så høj grad, at hverken Aalborg Universitet, Fonden eller Bygningsstyrelsen var i tvivl. Samtidig er Bygningsstyrelsen opmærksomme på at nedbringe transaktionsomkostningerne i styrelsens udbud, hvilket denne løsning også muliggjorde.

- Vi er meget tilfredse med, at vi for det første har fået et så overbevisende indledende bud, at vi allerede nu kan vælge vores totalrådgiver, som på et meget tidligt stade har forstået både vores og vores kundes, Aalborg Universitet, behov, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup i en pressemeddelelse.

- For det andet giver det mulighed for, at vi ikke skal bede tilbudsgiverne om at investere flere ressourcer i en proces, hvor udfaldet højst sandsynligt ikke vil ændre sig gennem et forhandlingsforløb. Det er en fordel for både os som bygherre og for tilbudsgiverne rent transaktionsmæssigt, tilføjer hun.

Klar i 2021/2022
Bygningen forventes at stå klar til ibrugtagning ved årsskiftet 2021/2022.

Bygningsstyrelsen er bygherre og ejer, mens Aalborg Universitet er lejer og slutbruger. Bygningsstyrelsen forventer senere at udbyde projektet i hovedentreprise på baggrund af et dispositionsforslag med en efterfølgende samprojekteringsfase mellem hovedentreprenøren og totalrådgiver.
Munk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.314