23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nej til revision bør vælges med omtanke

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Antallet af virksomheder, som de seneste 10 år har fravalgt at få revideret deres regnskaber, er steget markant. Ifølge en ny undersøgelse fra FSR-danske revisorer er antallet vokset fra bare 12 virksomheder i 2006 til over 112.000 i 2016.

Revisionspligten er lempet gradvist i perioden sådan, at alle virksomheder med en omsætning på maksimalt otte mio. kroner kan fravælge at lade deres regnskaber revidere. Derudover kan virksomheder med en omsætning på mellem otte mio. kroner og 89 mio. kroner vælge, om de vil have revision eller en såkaldt "udvidet gennemgang" af regnskabet.

For en mindre håndværksvirksomhed kan der selvfølgelig være fordele ved at fravælge revisionen. Dels sparer man pengene til dyre revisorudgifter. Og står man ikke og skal låne penge eller have investorer ind i virksomheden, er en omfattende gennemgang af regnskabet ikke nødvendigt. Det fjerner unægteligt noget arbejde i en travl hverdag.

Der er selvfølgelig altid et men. For i forhold til eksempelvis kreditorer og bankforbindelser skaber det mindre troværdighed omkring virksomheden, at den ikke vil have sine regnskaber revideret. Og skal virksomheden ud at låne penge, stiller det den unægtelig sværere i forhold til banker, at de ikke har et oplyst grundlag at stille udlån.

Fravalg af revision kan sagtens have sine fordele, men det bør vælges med omtanke. Revision skaber større troværdighed, og et fravalg kan i sidste ende koste virksomheden penge, når den skal ud på lånemarkedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141