23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen rejser brændt konferencecenter fra asken

Otte år efter en brand står konferencecentret Kongsholmcentret i Albertslund færdig

I 2009 brændte dele af konferencecentret Kongsholmscentret i Albertslund efter fejl på en el-tavle.

Men på grund af en strid mellem Albertslund Kommune og forsikringsselskabet Alm. Brand om genopbygningen lå centret øde hen som en brandtomt overdækket af en presenning frem til 2016, efter parterne var nået til enighed.

Nu har entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen genopført Kongsholmcentret og afleveret det til Albertslund Kommune.

Det fremstår som et moderne konferenceområde og kontorhus med den nyeste kommunikationsteknologi og plads til 150 mennesker i et nyt auditorium.

- I mange år stod en brandtomt og skurede i øjnene og mindede byen om den voldsomme brand i 2009. Det er en ny bygning, der på mange måder lyser op. Dels er rummene lyse. Og dels er det fremtidens måde at arbejde med digitale lofter på, som giver mulighed for at arbejde med lyset på en intelligent måde til gavn for brugerne. Og ja, så lyser bygningerne for fremtiden, fordi de skal forbindes til byens nye gymnasium indenfor de næste par år, siger Albertslunds Kommunes borgmester, Steen Christiansen (S), i en pressemeddelelse.

Høje ambitioner
Adserballes medarbejdere og underentreprenører har arbejdet under et stort forventningspres.

Høje ambitioner for genopbygningen af Kongsholmcenterets bygning M har således præget projektet fra første dag.

- Særligt på el, ventilation og multiservice har vi nogle stærke underentreprenører, som har stået herude rettidigt og mere til, som er selvtænkende og som generelt har ydet høj professionalisme. Det er dygtige hold, som vi har gode samarbejder med, også på andre sager, og hvor vi altid når frem til gode løsninger i fællesskab, udtaler projektleder Ammar Ali fra Adserballe & Knudsen.

Konstruktion er genbrugt
Bygning M er rejst på dele af den oprindelige kælder- og stuekonstruktion i stål, glas og aluminium og er tegnet af arkitektfirmaet Rørbæk & Møller Arkitekter, som stod bag det oprindelige Kongsholmcenter.

Centret skal ud over konferenceområdet rumme oplevelser for kommunens borgere med musikundervisning, jobcenter, en række foreninger samt en række administrative funktioner.

Det store auditorium er i dobbelt højde og kan ud over konferencer også benyttes til julemarkeder og teaterforestillinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141