23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Nyt fradrag kræver også åbenhed

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Almindelige lønmodtagere skal have nemmere ved at investere sine sparepenge frem for at lade dem stå på en traditionel opsparingskonto i banken, der sjældent giver en attraktiv rente.

Det er et af formålene med den nye aktiesparekonto og investorfradraget, som regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er blevet enige om i en ny erhvervspakke, som ikke just er kendetegnet ved de store byggepolitiske landvindinger.

Det er selvfølgelig godt for de almindelige opsparere, at de med aktiesparekontoen og investorfradraget får denne mulighed. Men der ligger selvfølgelig også et helt andet sigte i erhvervspakken, og det er at skaffe betydelig mere kapital til de små og mellemstore virksomheder, som ikke just er de store investorers foretrukne valg. Og det er med investorfradraget, at bygge- og anlægsvirksomhederne kan få en bid af vækstkagen, da mange af dem ikke er børsnoteret.

Skal de vækste kræver det alternativ finansiering, og her er investorfradraget da helt klart en vej frem. Men det kræver, at den almindelige lønmodtager bliver oplyst på et ordentligt grundlag omkring sine muligheder, hvis han skal have en fair mulighed for at investere i den store skov af små og mellemstore virksomheder.

Det betyder ikke mindst, at virksomhederne i højere grad er åbne om deres finansielle status og strategier. Det vil for visse virksomheder helt sikkert kræve overvindelse. Men omvendt er det også vejen frem i jagten på fremtidig vækst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.66