23948sdkhjf

Spæncom høster erfaring med 3D på Islands Brygge

Leverance til stort bolig- og kontorbyggeri i København indebærer et tæt digitalt parløb med totalentreprenøren NCC

Spæncom har rettet sit fokus mod digitale byggemodeller og forfølger et mål om, at 50 procent af alle elementtyper ved udgangen af 2018 skal projekteres i 5D.

Elementproducentens digitale kompetencer styrkes blandt andet på Islands Brygge - som leverandør til NCC, der er totalentreprenør på et 17.000 kvm stort nybyggeri med lejligheder, kontorer og parkeringskælder i det nye kvarter Havnebryggen.

Byggeriet er NCC’s tredje på Havnebryggen, og Spæncom har været involveret som leverandør af huldæk, søjler, bjælker og vægge på dem alle.

Ikke navngivet
Boligbyggeriet "Polaris" med 120 boliger stod færdigt denne sommer, mens de første af i alt 70 boliger i "Pollux" er klar til indflytning i maj næste år.

Det nye erhvervs- og boligbyggeri, som endnu ikke er navngivet, skal efter planen stå færdigt i foråret 2019. Her har Spæncom netop færdiggjort tegningerne til væggene til kælderen og er ved at gøre klar til produktion, oplyser kommunikationschef Per Bachmann fra Spæncom.

- For hvert projekt er forståelsen af hinandens processer blevet bedre, hvilket er med til at give et bedre og mere optimalt arbejdsflow. Samtidig er der flere øjne på, som så kan fange de småfejl, der måtte opstå, og få afklaret tingene hen ad vejen, siger han.

Fejl opdages tidligere
Spæncom modtager indledningsvist NCC’s konstruktionsmodel, som er grundlag for den videre bearbejdning.

Modellen indeholder beton- og stålgeometri, hvor dørhuller, facadeåbninger og åbninger for teknikføringer er indarbejdet. Derudover modtager Spæncom også indstøbningsmodel fra NCC’s El-afdeling.

Alle elementerne tegnes herefter i Tekla og sendes til NCC som en IFC-fil til kontrol. Fordelen ved at give IFC-filer som en del af kontrolprocessen er, at Spæncom kan færdiggøre en byggesektion og finde eventuelle fejl, inden produktionstegningerne udarbejdes.

- Modellering i 3D giver også et bedre perspektiv af sammenbyggeligheden, hvilket reducerer nogen af de fejl, der kan opstå, når elementerne kommer ud på byggepladsen, siger Reidun Ulff-Møller, der er projektassistent hos NCC.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156