23948sdkhjf

Randers Tegl udvider med videncenter

Teglproducenten har på Hammershøj Teglværk indviet nyt besøgscenter med store ambitioner

Hammershøj Teglværk er et af Nordeuropas mest avancerede af teglværker med flere produktionslinjer til fremstilling af teglprodukter.

Nu har teglværket ved Tjele i Midtjylland efter en større ombygning og udvidelse til omkring 70 mio. kroner slået dørene op til et nyt besøgscenter og showroom, hvor ambitionen er at opbygge teglbranchens stærkeste videncenter.

Bygningen, der er tegnet af Cubo Arkitekter og opført af entreprenørselskabet C.C. Contractor, er blandt andet tænkt som en showcase, hvor der demonstreres spændende og utraditionelle løsninger i tegl.

Byggeriet
Byggeriet er tegnet af Cubo Arkitekter og opført af C.C. Contractor.

Arkitektens vision for byggeriet hedder Super Bricks, hvilket tydeligt kommer til udtryk i bygningens formsprog. Alle bygninger består af mursten, som er forstørret med en
faktor 92.

Ny produktionsafdeling
- Det murede byggeri er inde i en god udvikling, og det ønsker vi at støtte op om med den viden og erfaring, som vi har opbygget gennem generationer. Derfor har vi lagt vægt på at vores nye bygninger rummer showroom, mødelokaler og undervisningsfaciliteter til fagligt interesserede. Vi ønsker både at fortælle om mulighederne med tegl, men også at sikre, at vi i branchen holder et højt fagligt niveau om det murede byggeri, siger adm. direktør Thomas Piper fra Randers Tegl, som ejer Hammershøj Teglværk, i en pressemeddelelse.

Udbygningen af værket omfatter desuden en ny produktionsafdeling til Carlsberg Bjælker, der er Randers Tegls afdeling med speciale i præfabrikeret murværk og bjælke- og overligerproduktion.

Facaden på den 4000 kvm store produktionsbygning fungerer desuden som udstillingsvæg til fremvisning af forskellige murtekniske løsninger.

Randers Tegl

Randers Tegl-Gruppen er etableret i 1911 og er en familieejet koncern. Randers Tegl har fem teglværker heraf fire i Danmark og administrativt hovedkontor i Aalborg. Der er 300 ansatte i Randers Tegl-Gruppen, der har en årlig omsætning på cirka 500 mio kroner.

Hammershøj Teglværk råder over tre produktionslinjer og mange forskellige anlæg til fremstilling af belægningsklinker, blødstrøgne og håndstrøgne mursten samt maskinsten.

Herudover producerer værket langformat mursten på en specialbygget og fuldautomatiseret linje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.17