23948sdkhjf

Jyske boligforeninger planlægger bryllup

To boligforeninger i Vestjylland har arbejdet tæt sammen i 10 år. Nu er en fusion rykket nærmere grundet skærpede lovkrav

Lejerne i de to vestjyske boligorganisationer Arbejdernes Andelsboligforening, AAB, i Struer og Boligselskabet "Sct. Jørgen" i Holstebro kan i fremtiden komme under samme hat.

De to organisationer planlægger nemlig at slå sig sammen efter godt 10 års tæt samarbejde.

Siden 2007 har de to almene boligforeninger i fællesskab drevet driftsselskabet Nordvest Administration, hvilket har givet dem mulighed for at have flere kompetencer i egen administration og derved mulighed for at udføre større opgaver til gavn for beboerne.

Med nye og skærpede lovkrav til driftseffektivisering og et samlet sparekrav på 1,5 mia. kroner i hele den almene boligsektor i Danmark inden 2020 har det dog været nødvendigt at se på, hvordan der kan spares og samtidig fremtidssikres til gavn for beboerne. Derfor er en fusion nu kommet nærmere.

NordVestBO bliver det nye navn
Arbejdernes Andelsboligforening, AAB, i Struer og Boligselskabet ”Sct. Jørgen” fra Holstebro ejer eller administrerer samlet omkring 3.600 boliger.

Lidt under en tredjedel hører under selskabet i Struer.

Den nye fælles boligorganisation skal efter planen hedde NordVestBO.

Bestyrelsesformand Inge Lise Madsen fra Sct. Jørgen, mener, at lovgivningen og andre krav betyder et stadig større pres på boligsektoren.

- Derfor fremtidssikrer vi os med sammenlægningen og sikrer vores professionelle drift og ledelse af vores boliger, samtidig med at vi skal holde huslejeudviklingen så meget i ro som muligt, siger Inge Lise Madsen i en pressemeddelelse.

Fint samarbejde i 10 år
Samtidig har samarbejdet omkring Nordvest Administration forløbet fint

- Det er gået rigtig godt med Nordvest Administration, og vi to bestyrelser vil hinanden. Nu sammensætter vi en ny bestyrelse med samtlige syv nuværende bestyrelsesmedlemmer fra begge organisationer. Vi bakker hinanden 100 procent op, og vi får med denne sammensætning det bedste afsæt, udtaler bestyrelsesformand Karen Hause fra AAB i pressemeddelelsen

Selve sammenlægningen forventes godkendt på ekstraordinære møder i begge organisationer sidst på året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12