23948sdkhjf

Stark solgt i milliardhandel

(OPDATERET KL. 09.57): Byggemarkedskæden går fra britiske til amerikanske ejere i en handel, der overstiger 7 mia. kr.

Star Group får nye ejere. Kapitalfonden Lone Star har således købt selskabet i en handel, der har samlet værdi på 1.025 mio. Euro (7.618 mio. kr.).

Fakta: Stark Group
Stark Group – som tidligere i år skiftede navn fra DT Group – står står bag Stark i Danmark og Grønland, Stark Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.

Fakta: Lone Star
Lone Star er en amerikansk privat kapitalfond fra Dallas, Texas, der blev stiftet i 1995. Siden midten af 2000’erne har Lone Star øget sine investeringer i Eurozonen med særligt fokus på udviklede markeder.

- I dag er en rigtig god dag for Stark Group og vi står utroligt stærkt med vores klare fokus på de professionelle håndværkere og en stærk strategi. Det er et solidt fundament at arbejde videre på med vores nye ejer, siger Søren P. Olesen, adm. direktør i Stark Group, i en pressemeddelelse.

Stark Group har i nuværende forretningsår oplevet en vækst på 5,4 procent og en forbedring af bundlinjen på 28 procent. Ifølge direktøren skal ejerskiftet bidrage til, den positive udvikling fortsætter:

- De resultater, vi har opnået gennem de seneste 14 måneders turnaround kan vi nu i fællesskab bygge videre på. Jeg er glad og ser meget lyst på Stark Groups fremtid.

Manglende synergieffekt startede salgsproces
Stark Groups sælger er britiske Ferguson, der tog navneskifte fra Wolseley tidligere i år.

Beslutningen om et salg blev annonceret i april, da en strategisk analyse havde vist, at der kun var få synergier med Fergusons kerneforretning i VVS-industrien og Stark Groups markante profil som distributør og forhandler af byggematerialer.

- Jeg vil gerne takke alle vores kolleger i regionen for deres hårde arbejde i hele perioden. Jeg ved, at de vil sikre en bæredygtig fremtid for Stark Group, og jeg tror, at de vil gå fra en stærk position til endnu større succes. Vi ønsker vores nordiske kolleger succes i fremtiden, siger adm. direktør i Ferguson, John Martin, i en afskedssalut efter mere end 11 års ejerskab.

Overblik: Tidslinje og navneskifter

  • Februar 2003: Trævarekoncernen Danske Trælast sætter sig selv til salg. Til samme formål stiftes selskabet DT Group i marts.
  • April 2003: Kapitalfonden CVC Capital Partners køber DT Group for et beløb, der opgives til ca. 4 mia. kr.
  • Juli 2006: CVC Capital Partners sælger DT Group til britiske Wolseley for et beløb på omkring 15 mia. kr. Tre fjerdedele af beløbet betales kontant, mens den sidste fjerdedel består i en gældsovertagelse.
  • Februar 2017: DT Group meddeler, at Silvan sættes til salg som led i en strategisk satsning på det professionelle marked.
  • Marts 2017: Wolseley skifter navn til Ferguson.
  • April 2017: Ferguson meddeler, at DT Group sættes til salg, fordi kædens profil som distributør og forhandler af byggematerialer ikke skaber for få synergier med Fergusons kerneforretning i VVS-industrien.
  • Maj 2017: DT Group skifter navn til Stark Group.
  • Juli 2017: Stark Group sælger Silvan til den tyske kapitalfond Aurelius Group.
  • November 2017: Ferguson sælger Stark Group til den amerikanske kapitalfond Lone Star for 7,6 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267