23948sdkhjf

En højskole opført med rumstore moduler

Roskilde Festival Højskole bygger på idealerne bag festivalen

Scandi Byg i fuld gang med at producere og opføre elevboligerne til Roskilde Festival Højskole (RoFH), der opføres i den kreative bydel Musicon i Roskilde.

RoFH er den første nyopførte almene højskole i 48 år, og der ligger 12 års planlægning bag projektet, der netop har haft rejsegilde.

Det var derfor en stor dag for alle parter, da de første rumstore Scandi Byg-moduler ankom til Roskilde fra Scandi Bygs fabrik i Løgstør, og det nu pludselig blev muligt at gå rundt inde i elevboligernes to- og tremands værelser.

Monteret på fem dage
På fem dage blev der monteret den første af to elevblokke på hver fire etager med 32 elevværelser, og alle højskolens elev- og lærerboliger vil stå klar i marts 2018.

Blandt de mange fremmødte ved rejsegildet forleden var højskolens bagland, rådgivere, arkitekter, naboer, håndværkere og teknikere.

De var samlet foran den første af to elevblokke på fire etager med 32 elevværelser, for at fejre det gode håndværk og den grundlæggende ide bag bygningerne, der er tegnet af det hollandske arkitektfirma Mvrdv i samarbejde med danske Cobe, og opført af entreprenørfirmaet Scandi Byg.

Hjemlige elevboliger
De rumlige værelser er ikke blot tegnet til at blive en del af Musicons kreative fællesskab; de er tegnet specifikt til at understøtte højskolens vision om at bygge fællesskaber for højskolens elever.

Fra drøm til virkelighed
Jesper Elkjær Øland, forstander for Roskilde Festival Højskole, siger i en pressemeddelelse i forbindelse med rejsegildet:

- Vi har haft en drøm om at skabe boliger til vores elever med hjemlige, trygge og funktionelle rammer, med plads til at danne nye fællesskaber på tværs. Jeg har været på stort set alle højskoler i landet, og jeg tør godt sige, at vores elever indtager nogle boliger, der i højskolesammenhæng, er helt i top både det gælder kvalitet og funktionalitet.

Roskilde Festival Højskole bygger på idealerne bag Roskilde Festival, og vil, når skolen åbner 6. januar 2019, tilbyde et frirum, hvor fagene giver eleverne mulighed for at omdanne deres engagement og drømme til nye idéer - blandet andet i forbindelse med projekter på Roskilde Festival.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126