23948sdkhjf

Esbjergs nye isarena er præsenteret

K G Hansen & Sønner, Friis & Moltke og Cowi er tildelt totalentreprisen på arenaen, der sikrer ishockeysporten optimale vilkår i det vestjyske.

- En festdag for ishockeyen, men så sandelig også for hele Esbjerg lød ordene fra Esbjergs borgmester Johnny Søtrup, da han og resten af bedømmelsesudvalget præsenterede det vindende forslag i konkurrencen om Esbjergs nye isarena.

K G Hansen & Sønner, Friis & Moltke og Cowi står bag projektet, der sikrer Esbjerg en arena med plads til 4.200 tilskuere, heraf 1.700 stående.

- Udgangspunktet for at tegne en ishockey-arena er det samme som at tegne et stadion eller en stadionhal. Her gælder det om at give publikum den optimale oplevelse – de skal have lyst til at komme igen og igen for på den måde at opnå det bedste udgangspunkt for hjemmeholdets økonomiske og sportslige succes, siger Mikkel Wienberg fra Friis & Moltke om projektet.

Det nye byggeri bliver samtidig det element, der fuldender det samlede bygningsanlæg med det eksisterende Blue Water Arena fra 2009 og Dokken Arena i 2012.

Esbjerg Kommune har bevilliget 56 mio. kroner til en opgradering af den nedslidte Granly Hockey Arena. Hertil kommer et bidrag fra det lokale erhvervsliv på 12 mio. kroner.

Foruden K G Hansen & Sønner var C.C. Contractor, JFP og Hoffmann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188