23948sdkhjf

Privat udvikler bygger i Gellerup-området

Byggeriet af 222 private familieboliger varsler en ny æra for det berygtede område i Aarhus, mener byens borgmester

- Aarhus vokser årligt med cirka 5.000 nye beboere. Nogle af dem skal i fremtiden bo i det område, vi i dag kender som Gellerup. Blandt andet derfor har vi brug for nye boliger. Vi har også brug for et varieret boligudbud, så der er gode boliger til alle.

Det sagde Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), da han tirsdag tog det første spadestik til to karréer med private familieboliger ved Gudrunsvej og Åby Ringvej i den sydlige del af Aarhus-forstaden, Gellerup.

Et lille spadestik, men af stor betydning. Ikke mindst for Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og udvikleren Svanen Gruppen. Byggeriet er nemlig et vigtigt skridt mod at skabe den diversitet, som de tre parter samarbejder om at tilføre bydelen.

- At private investorer er aktive medspillere gør, at vi lykkes med at skabe en varieret, spændende by, pointerede Jacob Bundsgaard, mens formand Keld Albrechtsen fra Brabrand Boligforening betegnede byggeriet som et pionérprojekt:

- Fordi det dels er det første projekt med privatejede boliger, men også er et udtryk for den store interesse private investorer har for området. Det er vigtigt, at private investorer også tror på visionen for bydelens udvikling, understregede han.

Fire hektar stort areal
Svanen Gruppens samlede investering i Gellerup udgør lidt under en milliard kroner. Selskabet har købt et fire hektar stort areal i området og opfører et større antal boliger over de kommende år.

Foruden de 222 lejligheder omfatter planerne 26 rækkehuse og 8.500 kvm ungdomsboliger.

Direktør Michael Brixhuus, Svanen Gruppen, lagde i sin tale vægt på det stærke samarbejde, som over de sidste par år er opbygget mellem Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening, Arkitema og Svanen Gruppen:

- Den store indsats i helhedsplanen var med til at understøtte vores tro på potentialet i Gellerup. Udviklingen af lokalplanen for området satte en streg under parternes ønske om, at transformationen af Gellerup skulle ske i respekt for det eksisterende. Men også i en arkitektur, kvalitet og struktur, der ville være med til at binde Aarhus sammen med Gellerup, sagde han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11