23948sdkhjf

Bo som Ridderen af Den Røde Drage

Legoland Billund udvider med et slots- hotel, hvor gæsterne bor blandt riddere, troldmænd og prinsesser
Castle Hotel
  • Areal: 8.000 m2
  • Antal værelser: 142, heriblandt Dragekrigerværelse, Troldmandsværelse og Prinsesseværelse
  • Antal sengepladser: 710
  • Restaurantkapacitet: 300
  • Lego-modeller: 900

Foran indgangen står en rød drage, og i receptionen står troldmanden Merlin som symbol på den magi, Lego-koncernen lokker med i sit nyeste tiltag omkring Legoland i Billund.

Et slotshotel med 142 værelser forventes at stå klar omkring 1. april 2019.

Inspirationen er hentet i legetøjsudgaven af et Lego-slot, og hotelslottet, der er fordelt på to bygninger, bliver bygget af materialer, der ligner datidens kampesten.

- Vores fornemste opgave er at skabe oplevelser, der kan suge børnene helt ind i de fantastiske universer, der opstår med Lego-klodsen, siger Christian Woller, direktør i Legoland, i en pressemeddelelse i forbindelse med første spadestik.

- Med det nye hotel kommer vi til at overgå alt, hvad vi tidligere har skabt i Legoland, tilføjer han.

Verdens første Legoland
Legoland i Billund åbnede i 1968 som en udendørsudstilling med Lego-huse, landskaber, kørende tog og sejlende skibe. Det blev suppleret med en trafikskole, hvor mange i tidens løb har taget deres første kørekort, et stort Lego-tog, indianerlejr, dukketeater og dukkesamling.

12 entreprenører
Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at få oplyst, hvem der står for byggeriet af hotellet, der med en investering på 200 mio. kroner ifølge pressemeddelelsen er Legoland parkens største investering til dato.

- Legoland er bygherre og har D.A.I. som totalrådgiver på projektet. Derudover er der 12 danske entreprenører og fire specialister fra England og Tyskland, skriver Kasper Tangsig, PR-koordinator i et mailsvar.

Han tilføjer, at Legoland ikke kan ikke offentliggøre navne på entreprenørerne endnu, da alle kontrakter endnu ikke er på plads.

Første spadestik finder sted i disse dage.

Lego-slotte og -parker i verden
Castle Hotel er et allerede kendt koncept i Legoverdenen.

1. juli i år åbnede et slotshotel i Legoland Windsor Resort vest for London i England.

Og der er slotshotel i Legoland i den sydtyske by Günzburg mellem Stuttgart og München.

I januar i år blev det annonceret, at det hidtil største Castle Hotel med omkring 250 værelser opføres i Legoland California i Carlsbad.

Legoland California, der åbnede i 1999, er den ene af to Legoparker i USA. Den anden ligger i Orlando. Begge er – ligesom Legoland i

Danmark, Storbritanien, Tyskland, Malaysia, Dubai og Japan – siden 2005 ejet af London-baserede Merlin Entertainments Group.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11