23948sdkhjf

JFP fortsætter på supersygehus: Vinder ny totalentreprise i Gødstrup

Hospitalsbyggerier har udviklet sig til lidt af en specialitet for Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP).

Herning-entreprenøren har de senere år udført fire store entrepriser på DNU-byggeriet i Skejby ved Aarhus, og på DNV-byggeriet i Gødstrup ved Herning er totalen netop også øget til fire.

Sagen omfatter opførelse af en psykiatrisk afdeling på cirka 13.533 kvadratmeter ved sygehuset, hvor JFP allerede har afleveret råhus-entrepriserne på både det sydlige og det nordlige spor, og for øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på sygehusets kommende service- og teknikby.

Tre firmaer var prækvalificeret til budrunden, men de to valgte at trække sig undervejs, fordi de ikke kunne opfylde de såkaldte 'skal-krav' inden for den økonomiske ramme på godt 227 mio. kroner. 

- Vi havde stillet som mindstekrav, at prisen skulle holde sig inden for den økonomiske ramme, så tilbudsgiverne primært konkurrerede på kvaliteten. Man kunne frygte, at der ville blive slækket på kvaliteten, men det valgte tilbud lever fuldt og helt op til de krav, vi havde stillet, siger Gert Pilgaard Christensen, direktør for Psykiatri og Social, i en pressemeddelelse.

JFP skal nu færdigprojektere byggeriet i samarbejde med totalrådgiverteamet, konsortiet TR2, som består af Aart Architects, Smak architects, Nordic - Office of Architecture, Midtconsult og Vega Landskab.

Det første spadestik forventes at blive taget i begyndelsen af 2018, og den nye psykiatriske afdeling skal stå færdig i 2020.

Med den nye kontrakt kan JFP nu skrive knap 192.000 kvadratmeter hospitalsbyggeri på cv’et: 84.500 kvadratmeter på DNU og 107.300 kvadratmeter på DNV. Cirka halvdelen er gennemført i joint venture med tyske Max Bögl.

Læs mere om: JFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128