23948sdkhjf

Renovering sikrer nyt liv til brandstation

Efter omfattende renovering har den gamle politi- og brandstation i Hellerup fået modevirksomhed som lejer

En omfattende renovering har sikret, at der er kommet nyt liv til ejendommen Hellerupvej 5 i Hellerup ved København, som blev opført i 1909 og oprindeligt husede Hellerups gamle politi- og brandstation midt i Gentofte Kommune.

Modevirksomheden CMI Company, der importerer og forhandler Tiger of Sweden-mærket i både Danmark og Island, er rykket ind med 15-20 ansatte, der har kontorer og showroom i de historiske lokaler.

Udlejeren er glad for aftalen, der kom i stand efter kort tid.

- Min mand og jeg faldt for ejendommen, som var udbudt af kommunen, da vi tilfældigvis så på møbler i nabolaget. Vi købte ejendommen, som var stærkt misligholdt, og jeg har selv stået for hele renoveringen. Jeg har lagt vægt på at tænke ud af boksen med lækkert håndværk, og jeg har udelukkende brugt naturmaterialer som sten og træ. Oprindeligt ville vi flytte ind med vores it-firma, men da renoveringen var overstået, havde firmaet vokset sig for stort til lokalerne. Derfor stod vi med en tom bygning, vi ikke skulle bruge, men heldigvis gik det hurtigt med at finde en lejer, siger Gitte Klausen, udlejer og medindehaver af den gamle brandstation, i en pressemeddelelse.

Ejendommen er bevaringsværdig i højeste klasse, og i kælderetagen har Gentofte Brandmuseum lokaler. Oprindeligt var andensalen privatbolig for brandinspektøren og førstesalen for politichefen, men i dag er de gamle embedsboliger omdannet til erhvervslokaler med stor respekt for den historiske arv.

Udlejningen blev håndteret af det københavnske erhvervsmæglerfirma Lintrup & Norgart A/S, der også skal stå for et kommende salg af de i alt 856 totalrenoverede kvm.
brahe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anderledes byggefirma er ude med vækstregnskab
Prisstigninger har fået elementfabrik til at handle
Solbeskinnet byggestart på supersygehus’ kølecentral
Konkursramt byggefirma får kæmpeerstatning
Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum
Voldgift: Spansk hovedentreprenør tager bladet fra munden i letbanestrid
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125