23948sdkhjf

Legoland i New York rykker nærmere

Forventningen er at åbne i 2020, og der bliver tale om en investering i størrelsesordenen 2,2 mia. kroner

Et nyt Legoland er på vej i USA.

Efter flere år med med juridiske slagsmål og demonstrationer fra de lokale, ser det nemlig ud til, at Legoland kan åbne sin første forlystelsespark i den lille by Goshen ved New York i 2020. Prisen bliver omkring 2,2 mia. kroner.

Det fremgår af et nyt regnskab fra forlystelseskoncernen Merlin Entertainments, der blandt andet ejer Legoland, skriver Finans.dk.

Legoland har for nyligt landet et par vigtige politiske afgørelser fra myndighederne i Goshen.

De kommer efter, at Merlin Entertainments har imødekommet en del af de lokales ønsker om at forsøge at bevare områdets natur og samtidig sikre, at området overhovedet kan bære de 1,5-2,5 mio. besøgende, som Legoland selv har forudset.

Ikke den eneste nyhed
Investeringen på 2,2 mia. er blot den seneste af en række nye Legolande verden over. Det nyeste åbnede i Japan i april, og der er planer om blandt andet nye parker i Kina.

Ud over Legoland har Merlin Entertainments, som familien Kirk Kristiansen ejer 30 procent af, blandt andet forlystelsesparker som Sealife, the Dungeons og Madame Tussaud.

I alt har koncernen 123 forlystelsesparker spredt ud over hele verden - seks flere end for et år siden.

Lego ejede oprindeligt selv Legoland, men var tvunget til at sælge det fra i årene omkring 2003-2004, da legetøjskoncernen i Billund var i dyb krise og kæmpede for sit liv.

Legoland tæller op
Legoland bidrager positivt til et ellers lidt skuffende seneste regnskab fra Merlin Entertainments.

Den samlede vækst i omsætningen for Merlin lå i årets første tre kvartaler på 0,3 procent, hvis man fraregner valutaeffekt og investeringer i nye parker og forlystelsescentre. Legoland trak op med 3,4 procent.

Merlin Entertainments forklarer selv den lidt sløje vækst med et ringe sommervejr i Europa og en række terrorangreb - eksempelvis i Storbritannien -, som har afskrækket turisterne.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125