23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Klamphuggere findes til stadighed

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

I den perfekte verden er der ikke noget, der hedder byggesjusk, mangler og fejl - eller klamphuggeri. Men sådan er det bare ikke i virkelighedens verden.

Og når installatørernes forening Tekniq kan dele sine erfaringer om, at deres medlemmer ser mere klamphuggeri - altså dårligt udført arbejde - derude, som måske, måske ikke er udført af uautoriserede håndværkere, er der sikkert noget om det.

Men det er også sådan, at jo mere travlhed, der er i byggeriet, jo hurtigere går det også på den enkelte byggeplads, og så kan fejl og klamphuggeri opstå, hvis presset er hårdt for at blive færdig, og hvis styringen ikke er optimal. Heldigvis er der jo garantiordninger, der kan kompensere kunderne for dårligt eller mangelfuldt udført arbejde, men det er jo ikke end undskyldning for ikke at sørge for, at arbejdet er korrekt udført, og lige i tilfældet installationer, så er det jo også et område, der kan give både brandfare og vandskader, hvis det ikke håndteres rigtigt.

Det er nok urealistisk at tro, at man kan komme klamphuggeri fuldstændigt til livs. Men kunden kan gøre meget ved at alliere sig med de rigtige professionelle og autoriserede virksomheder, som påtager sig et ansvar.

Det ændrer dog ikke ved, at autorisationerne er under pres, fordi de er med til at fastholde byggeriet i en - vil nogle mene, altmodisch og konservativ fagopdeling, og som med blødere faggrænser kunne øge produktiviteten. Lur mig om ikke udmeldingen fra Tekniq også er et udtryk for ønsket om at bevare autorisationerne intakte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172