23948sdkhjf

Region Nordjylland undersøger flere end 200 grunde for gift

Undersøgelserne er et led i en større indsats for at sikre grundvandet

Region Nordjylland gennemfører hvert år en række forureningsundersøgelser af mulige jordforureninger i området.

Undersøgelserne skal afklare, om typisk forurenende aktiviteter som for eksempel autoværksteder, renserier og olieoplag har forurenet jorden og grundvandet. Undersøgelserne udføres som led i regionens indsats på jordforureningsområdet. Siden 2016 har regionen haft et øget fokus på undersøgelser af brancher, der har anvendt pesticider. Rækken af undersøgelser skal gennemføres frem mod 2020.

- Grundvandet er en vigtig og uerstattelig ressource, som vi skal passe godt på. Med vores fokus på de jordforureninger, der udgør en trussel for regionens grundvand, er det vigtigt, at vi også kigger efter steder, hvor der har været brugt pesticider, da pesticiderne kan udgøre en trussel mod kvaliteten af vores grundvand og drikkevand, siger Henrik Ringbæk Madsen (S), der er formand for Region Nordjyllands Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø i en pressemeddelelse.

Skal afklare risiko
I efteråret 2017 undersøger regionen flere grunde i kommunerne Thisted, Morsø, Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Aalborg. Dermed har regionen ved udgangen af i år undersøgt 206 grunde i alt for forurening.

Finder regionen en forurening, som udgør en risiko for grundvandet eller menneskers sundhed, vil de berørte grunde indgå i Region Nordjyllands videre prioritering med henblik på at afklare risiko og fjerne forureninger for at sikre grundvandet og menneskers sundhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124