23948sdkhjf

Økonomien skrider under milliardbyggeri i Viborg

Nu skal eksterne revisorer kigge projektets ledelse efter i sømmene

Regionshospitalet Viborg ombygges for 1,1 mia. kroner, men det ser ikke ud til, at man helt kan nøjes med at betale det beløb for moderniseringen.

Det skriver dagbladet Ringkøbing Skjern.

For et par uger siden kom det nemlig frem, at de planlagte moderniseringer af etage otte og ni på regionshospitalet ikke bliver til noget, da økonomien endnu engang er skredet - denne gang med 30 mio. kroner.

Samtidig er byggeriet på nuværende tidspunkt to måneder forsinket, hvilket også koster i forhold til forlænget byggetid samt udgifter til forlænget byggepladsdrift, byggeledelse og tilsyn.

Nu vil regionsrådspolitikerne have revisionsfirmaet Ernst & Young til at se projektets ledelse efter i sømmene.

- Det er stærkt utilfredsstillende, at vi dybest set ikke ved, om økonomien holder eller ej. Der bliver ved med at komme meldinger om fejl og mangler i projekteringen, og nu er vi nødt til at få nogen ude fra til at kaste lys over hele forløbet og hvorfor det bliver ved med at skride, siger 1. næstformand for regionsrådet, Anders Kühnau (S)

Ernst & Young skal blandt andet undersøge, hvorvidt hospitalsbyggeriet er dårligere planlagt end de andre hospitalsbyggerier i regionen.

Ernst & Young forventer at have rapporten om projektets planlægning og styring klar den 20. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109