23948sdkhjf

IT-moden elektriker: Vi arbejder meget smartere nu end før

EL-Service ApS i Ballerup er nomineret til at blive Danmarks mest it-modne håndværksvirksomhed 2017
Sådan bliver du nomineret
Alle kan nominere virksomhederne, og man kan nominere sig selv til at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest it-modne håndværks- eller entreprenørvirksomhed.

Nominer virksomheden på: http://www.itbyg.dk/

Som de forrige års vinderne viser, er det ikke alene et mål i konkurrencen at have en masse it-programmer, computere, tablets og mobiltelefoner.
Det handler om, at det it virksomheden har implementeret passer til medarbejderne og de arbejdsprocesser de møder i hverdagen.

Håndværks- og entreprenørvirksomheder i alle størrelser og indenfor alle fag kan deltage.

Den Ballerup-baserede el-virksomhed El-Service ApS er blandt Danmarks mest it-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder.

Virksomheden er nemlig netop blevet nomineret i den konkurrence, som Licitationen - Byggeriets Dagblad og Mester Tidende har skudt i gang for at finde frem til de meste it-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder inden for fem vigtige discipliner i byggeriet.

- Vi bruger it-værktøjer i stort set alle arbejdsprocesser og oplever en nemmere og mere effektiv hverdag, siger indehaver og direktør Jens Weywadt, El-Service ApS.

Virksomheden har 20 ansatte fordelt på 17 håndværkere og tre funktionærer/projektleder og er en klassisk el-forretning med en stor andel af service- og spjældopgaver, samt fag- og underentrepriser. Her er der investeret i it-værktøjer til hele virksomheden. Der er indkøbt it-værktøjer som kan betegnes som standardværktøjer til bygge- og anlægsbranchen af it-leverandører som har stor erfaring i branchen.

Alle it-værktøjer er web-baserede, hvilket betyder, at driften er overladt til professionelle og at alle it-værktøjer kan således tilgås på farten så længe man har en Internetforbindelse.

Jens Weywadt uddyber virksomhedens it-modenhed:

- Vores arbejdsprocesser ser meget anderledes ud i dag end for tre år siden. Samarbejdsformen i virksomheden er blevet smartere, og det gælder både på kontoret i administration, hos projektlederne og ude hos håndværkerne. Der sker færre fejl, og de fejl, der opstår, bliver opdaget hurtigere og bliver rettet hurtigere. Vores sagsbudgetter holdes i flere sager og det er blevet nemmere rette de sager, der er ved at køre af sporet, forklarer han.

- Vi bliver prækvalificeret til flere opgaver og vores virksomhed fremstår som følge af it-værktøjerne som en mere sammentømret enhed. Det er nemmere at kommunikere information fra kontoret til svendene og ligeså den anden vej, understreger han.

Kom bare i gang!
Det eneste, der ærgrer Jens Weywadt lidt, er, at virksomheden skulle være startet tidligere på investeringerne i it-værktøjer.

Han har følgende råd til andre som står overfor at skulle indkøbe it-værktøjer:

- Forbered jeres indkøb i god tid og sørg for undervisning løbende og lige inden opstart, så alle er klar til at bruge it-værktøjerne, fremhæver han og tilføjer, at han lige nu har taget endnu et skridt ind i den digitale tidsalder.

- Vi fortæller og oplyser om EL-Service, der hvor brugerne og kunderne er nemlig med aktiv Facebook, Google My Business og LinkedIn profiler.

Det er vigtige værktøjer for de digitalt indfødte, som alle vores unge og børn er i dag. Vi skal være til stede digitalt, for der er vores kunder og leverandører.

Vi har sågar hyret et branding bureau, TM8, til at varetage vores SoMe aktiviteter, så de bliver eksekveret korrekt og hele tiden, fortæller Jens Weywadt.

Flere bliver it-modne
- Konkurrencen om at blive Danmarks mest it-modne håndværksvirksomhed 2017 er for alvor skudt i gang. De virksomheder, som foreløbig er blevet nomineret er virkelig it-modne og har lavet et forbilledligt arbejde i forhold til at indkøbe og implementere it-værktøjer, siger adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra it-rådgivningsfirmaet Basit. Rådgivningsfirmaet har ansvaret for at screene konkurrencedeltagerne.

- Dommerpanelet, som træder sammen sidst på året får virkelig kam til deres hår, fordi der er så mange kvalificerede konkurrencedeltagere. It-modenheden er virkelig steget i bygge- og anlægsbranchen i de 3-4 år Licitationen - Byggeriets Dagblad og Mester Tidende har kørt konkurrencen om at blive Danmarks mest it-modne håndværksvirksomhed, siger Martin Profit Jakobsen.

Her er de nominerede
Foreløbig liste over de nominerede i Licitationen-Byggeriets Dagblads og Mester Tidendes it-modenhedskonkurrence:
- Axel Sørensen, Rønne
- El-Service, Ballerup
- Ernst El, Billund
- Finn A. Christensen, Frederikshavn
- Foldby VVS, Hinnerup
- Frederiksberg El, Viby J
- J. Jensen Nedrivning, Lynge
- KM Telecom, Fredericia
- Lars Skovsby, Glamsbjerg
- LOGIK & CO, KBH N
- LTECH, Herlev
- Lyngsø VVS, Horsens
- Madsen & Grangaard, Tjele
- Quist VVS, Højbjerg
- Raunstrup, Århus N
- Richardt Thomsen, Brønderslev
- Stricker El-Service, Roskilde
- Thorsen Kølerservice, Hinnerup
- Total, Sunds
- Triton VVS & Kloak, KBH V
- Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen, Aalborg
- Vantinge El, Ringe
Fem vigtige byggediscipliner
Konkurrencen om at blive Danmarks mest it-modne håndværks- eller entreprenørvirksomhed er delt op i fem af de vigtigste discipliner i forhold til en byggesag. Der udpeges en vinder indenfor hver disciplin:

Tilbudsgivning:
IT hjælper med en struktureret tilbudsproces, så der beregnes flere mere præcise tilbud, som sikrer, at der kun fremsendes tilbud, som virksomheden efterfølgende faktisk kan levere og tjene penge på.

Planlægning:
IT- værktøjer til planlægning skal favne hele virksomhedens produktion, fra kontor til byggepladserne og servicebilen. Det handler om at flytte de knappe ressourcer så de arbejder på de rigtige opgaver.

Udførelse:
IT-værktøjer kan blandt andet hjælpe med at styre en effektiv byggeproces, effektive byggemøde og effektiv økonomistyring med overblik over byggebudget, omkostninger til lønninger og lignende.

Aflevering:
Afleverings-værktøjer sikrer struktureret aflevering af det færdige arbejde og kvalitetssikring En ensartet arbejdsproces er med til at fastholde en effektiv arbejdsgang, som kan styres fra sag til sag.

Administration:
Administrations-værktøjerne skal i bund og grund styre økonomien i sagerne, på tværs af sagerne og i virksomheden som helhed. Værktøjerne dækker f.eks. økonomisk sagsstyring, finansbilag og løn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14