23948sdkhjf

FB Gruppen og Effekt præmieres for respekt for historisk bymiljø

Tegnestuen Effekt står bag designet på FB Gruppens Thurøhus, der er vinder af Frederiksberg Kommunes pris "Bygningspræmiering 2017"
Frederiksberg Kommunes pris
Bygningspræmieringen, hvis officielle navn er Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger, blev uddelt for første gang i 1902.

Her præmieres hele bygninger og tilbygninger, som er færdigbygget siden sidste bygningspræmiering.

Bygningspræmieringen præmierer ikke facader alene og heller ikke restaureringsprojekter.

Dommerkomitéen 2017 er:
Tre medlemmer af Frederiksberg Kommunalbestyrelse:
Borgmester Jørgen Glenthøj samt Thyge Enevoldsen og Karsten
Lauridsen
Tre medlemmer af Arkitektforbundet: Arkitekterne Lone Busk
Michael Christiansen og Ebbe Wæhrens
By- og Miljødirektør Ulrik Winge
Stadsarkitekt Claus Sivager

Der er for alvor kommet gang i byggeriet igen - også på Frederiksberg.

- Men selvom det går stærkt, skal vi værne om den arkitektoniske kvalitet, sagde borgmester Jørgen Glenthøj, da han overrakte Kommunens pris for Bygningspremiering 2017.

I forbindelse med offentliggørelsen af vinderen fortalte borgmesteren historien bag Thurøhus:

- Thurøvej havde et hul i facaderækken, hvor der lå nogle lave garagebygninger mellem de fem etagers høje ejendomme, der ellers kendetegner vejen. Dette hul er nu blevet udfyldt af en ny boligejendom, der fuldender vejens harmoniske profil. Det er tydeligt, at Thurøhus er et moderne byggeri med klare referencer til historikken i området. Det er en flot balance mellem respekt for det lokale miljø og kravene til tidssvarende boliger, sagde Jørgen Glenthøj ifølge en pressemeddelelse.

Boliger vi selv vil bo i
Hos projektudvikleren og byggekoncernen FB Gruppen A/S var teknisk direktør Stig Nørnberg og adm. direktør Hans-Bo Hyldig inviteret til rådhuset for at modtage prisen.

- Vores overordnede vision er at bygge boliger, vi selv vil bo i. Det er vigtigt, at alle omkring vores byggerier og boliger kan være stolte, både arkitekter, rådgivere og håndværkere - og ikke mindst beboerne, sagde Hans-Bo Hyldig i sin takketale.

Respekt for kirken og gaden
Arkitekterne på tegnestuen Effekt, der står bag designet af Thurøhus, har forsøgt at indpasse huset i Frederiksbergs historiske bymiljø.

- Det asymmetriske tag på Thurøhus er inspireret af det skulpturelle tag på Godthåbskirken, der er nabo til byggeriet. Ved at knække taget på en utraditionel måde er der på de tre øverste etager skabt nogle ret fantastiske boliger under taget i dobbelt højde. fortæller arkitekt og partner Sinus Lynge i pressemeddelelsen.
Kaptain

FB Gruppen
  • FB Gruppen (Fokus på Boliger) udvikler, bygger og sælger boliger, hovedsageligt i Storkøbenhavn.
  • Virksomheden blev etableret i 2003 af adm. direktør Hans-Bo Hyldig og teknisk direktør Stig Nørnberg og har siden leveret over 1.500 boliger, blandt andet i Roskilde, på Islands Brygge og Teglholmen i København samt på Frederiksberg. FB Gruppen er herudover i gang med projekter i Roskilde, Hvidovre, Farum og Valby.
  • FB Gruppen færdiggør omkring 500 boliger om året. Målsætningen er at bygge flere end 1.000 boliger årligt.
  • I 2016 passerede FB Gruppen en omsætning på en mia. kroner og leverede et resultat på 146 mio. kroner. Årets resultat eksklusive minoritetsinteresser var på 81,3 mio. kroner.
Effekt
  • Effekt opererer indenfor arkitektur, byplanlægning og research.
  • Firmaet blev etableret i 2007 og beskæftiger i dag 35 dedikerede fuldtidsmedarbejdere under kreativ ledelse af de to partnere Sinus Lynge og Tue Foged.
  • De seneste år har Effekt markeret sig på den nationale og internationale arkitekturscene gennem en række prisvindende projekter. Senest har Effekt vundet tre forskellige arkitekturpriser for tre forskellige projekter:
  • Frederiksberg Kommunes Bygningspræmiering 2017 for Thurøhus, Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2017 for transformationen af et alment boligområde, Rosenhøj i Viby Syd Århus samt den internationale arkitekturpris Iconic Award fra German Design Council for observationstårnet og treetop-walken ved Camp Adventure i Gisselfeld Kloster Skove ved Næstved.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128