23948sdkhjf

Brøndum efter nyt millionunderskud: Vi er på rette vej

Brøndum Holding har netop offentliggjort sit 2016/17-regnskab, der viser et underskud på 12,6 mio. kroner før skat.

Det er tredje år i træk med røde tal på bundlinjen, og det er ikke tilfredsstillende, understreger administrerende direktør Jes Jensen, som dog hæfter sig ved, at regnskabsårets fjerde kvartal endte i et nul, samt at første kvartal i det nye regnskabsår har givet overskud:

Om Brøndum-koncernen

Grundlagt i 1943 og i dag blandt landets ældste og største teknikentreprenører med aktiviteter inden for VVS, ventilation, sprinkler, fjernvarme, køl, energi, stål og industrielle installationer.

Brøndum Holding A/S er moderselskab for Brøndum A/S, Brøndum Grønland A/S, Brondum International A/S og Brøndum Stål ApS, der samlet beskæftiger cirka 400 medarbejdere

- Set i det store perspektiv er vi på vej fremad. Vi har en tilfredsstillende ordrebeholdning, der er både solid og sund. For indeværende regnskabsår forventer vi som minimum et uændret aktivitetsniveau og sorte tal på bundlinjen, siger Brøndum-direktøren i en pressemeddelelse.

Jes Jensen overtog jobbet som direktør efter Asger Brøndum i midten af september sidste år. Kort tid efter indtrådte Torben Bjerre-Madsen som bestyrelsesformand, og sammen har de haft maksimalt fokus på den turn around, som ifølge Jes Jensen er begyndt at sætte konkrete spor.

Han fremhæver, at virksomhedens økonomiske problemer først og fremmest kan henføres til enkelte problematiske og tabsgivende projekter, der ligger flere år tilbage

- Vi har nu fået styr på disse projekter og hegnet dem ind. Samtidig har koncernen i det seneste år været gennem en omfattende proces, hvor vi har endevendt politikker, procedurer og handlinger for at identificere årsagerne til, at tingene nogle gange er gået skævt. Dette har resulteret i mange forandringer og ændrede procedurer, siger Jes Jensen.

Ifølge bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen vil det først og fremmest komme til udtryk ved, at Brøndum-koncernen vil kigge mere på bundlinjen end på toplinjen. Fokus er på at sikre en moderat, organisk vækst i hele organisationen.

- Der er masser af opgaver at tage fat på ude i markedet, så vi skal kunne navigere os frem til de job, der kan underbygge vores målsætning om en solid bundlinje fremfor at gå ensidigt efter vækst på toplinjen siger bestyrelsesformanden.

En væsentlig årsag til underskuddet i Brøndum-koncernen er datterselskabet Brøndum A/S. Teknikentreprenøren med afdelinger i Ringsted, Hvidovre, Kolding og Aarhus er kommet ud med et minus på over 22 mio. kroner. Moderselskabet har som følge af de store underskud ydet Brøndum A/S et skattefrit tilskud på 36 mio. kroner i regnskabsåret 2016/17.

Brøndum Holding offentliggjorde i oktober sidste år et underskud på 9 mio. kroner efter skat, men koncernen har nu nedjusteret dette til 33,4 mio. kroner. Ifølge den nye årsrapport på grund af væsentlige fejl i regnskabsaflæggelsen.  

Brøndum Holding A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Nettoomsætning 607,4 597,1
Resultat af primær drift -19,1 -45,5
Resultat før skat -12,6 -40,9
Årets resultat -9,6 -33,4
Balancesum 258,3 316,8
Egenkapital 51,7 61,4
Regnskabsperiode: 1. maj - 30. april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172