23948sdkhjf

Nu kommer der liv i Lego klodserne

Billund Kommune og Lego indvier i dag det mest spektakulære hus i den midtjyske by

Ligesom til en rockkoncert blev billetterne til dagens åbning af Lego House i Billund revet væk på bare 25 minutter. Og det er da også den danske superstjerne blandt verdens førende arkitekter, Bjarke Ingels, BIG, som står bag det spektakulære Lego House midt i den jyske by.

Lego og Billund Kommune står sammen bag dagens åbning, hvor Kronprinsesse Mary vil klippe det røde bånd og sammen med Kronprins Frederik bevæge sig ud i de forskellige oplevelseszoner.

Fire farvekoder
Huset byder på udfordringer til både store og små. Turen begynder ved den store trappe, hvor et gigantisk træ får alle til at lægge nakken tilbage. Derefter lægger den røde zone op til spontan kreativitet og fribygning, mens man i grøn zone kan lege rollelege med sine egne figurer. Blå zone er beregnet til test af de kognitive evner og i gul zone er følelser en del af legen.

Bygningen er på 12.000 kvadratmeter og indeholder ud over de fire oplevelseszoner tre restauranter, en Lego-butik, et konferencerum, en gennemgang af Lego koncernens historie samt et 2.000 kvadratmeter stort Lego Square.

Lego House forventer cirka 250.000 betalende gæster om året, og allerede i dag ventes de første 7.000 - 10.000 at invadere den midtjyske by. Ifølge Vejle Amts Folkeblad betyder det, at en større afspærrings- og trafikplan er i gang. 13 store betonklodser vil omgive midtbyen og vagter vil hjælpe beboere ind undervejs.

Se Lego House skyde i vejret på 31 sekunder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235