23948sdkhjf

Faststofseparering og slamfortykning i ét system

Fokusset for den norske virksomhed, Salsnes Filter Systems, har siden deres første mekaniske spildvandsfiltreringssystem i 1991 været at perfektionere faststofsseperationsprocessen med effektiv filterteknologi.

Salsnes Filter Systems har stået for installationen af renseanlæggets seks nye filtersystemer, der vil behandle og filtrere spildevand fra Hillerød Kommune. De nye systemer vil udføre den primære spildevandsbehandling, hvor omkring 50 procent af de solide stoffer, der er at finde i vandet, filtreres ud med et roterende filterbånd. Også mikroorganismer filtreres i processen og en slam, bestående af ca. seks procent tørstof, er det eneste restprodukt af processen.

- Vandet strømmer igennem en række riste og ind til vores seks båndfiltre, der løfter partikler ud af vandet og op til en opsamler, inden vandet løber videre til det biologiske rensetrin, fortæller Petter Kjølseth, project manager hos Salsnes Filter A/S.

Den tørre slam der er tilbage efter proceduren i et Salsnes filtersystem fylder dermed også mindre end slam fra traditionelle filtreringssystemer, hvor slammen kan bestå af mindre end to procent tørstof.

- Specielt ved dette system er at den slam, der er overskydende efter filtreringen i vores filtre, har opnået en tilpas tyk konsistens, hvor der er ikke brug for yderligere fortykningsprocesser som ved traditionelle sedimenteringssystemer, før det kan føres ind i rådnetankene til gasproduktion, forklarer Petter Kjølseth.

Den store mængde friskt slam som tages ud af filtrene sørger for at gasproduktionen, og derved energiproduktionen, i anlægget maksimeres. Styringen af filtrene gør det muligt at kontrollere, hvor stor andel af organisk stof der tages ud i primærtrinnet og hvor meget, som går videre til det biologiske rensetrin.

Salsnes Filters maskiner er meget kompakte og samler flere forskellige funktioner i én maskine. Virksomhedens filterdesign kan derfor erstatte konventionel primærbehandling med væsentlig mindre pladsbehov og opfylder alle EU's regler for denne behandling.

Faktaboks

  • Salsnes Filters store dedikation har resulteret i effektive og pålidelige filtre, der maksimerer faststofseperation samtidig med at holde de driftsmæssige omkostninger på et minimalt niveau.
  • Udover faststofseparering og slamfortykning kan Salsnes’ filtre også inkludere slamafvanding til 20-30% tørstof.
  • Solrødgård Klima- & Miljøpark har været en mellemstor opgave for den norske virksomhed, der har været meget tilfredse med projektet.
  • Salsnes Filters første filtreringssystem, i 1991, var med henblik på at behandle vand til fiskeopdræt i Norge.
  • I 2012 blev Salsnes Filter A/S en del af Canadiske Trojan Technologies.

Læs mere på www.salsnes-filter.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125