23948sdkhjf

Fremtidige renseanlæg skal se mod Hillerød

Hillerøds nye renseanlæg er fuld af nyeste teknologi og innovative løsninger. Strøm Hansen, der udfører større teknikløsninger over hele landet, inden for en lang række industrier, har stået for projekteringen, programmering og leveringen af de el-tekniske installationer.

- Strøm Hansen har udført komplet EL & SRO-system og har projekteret denne del af anlægget. Dette indbefatter blandt andet udførsel af de elektriske installationer samt udvikling af PLC og SCADA-software. Derudover har Strøm Hansen leveret maskin- og el-tavler samt komplet netværksinstallation, som bl.a. indeholder total trådløs dækning, som gør det muligt at betjene anlægget fra et bærbart medie, fortæller Kenneth Isaksen, projektleder hos Strøm Hansen.

Strøm Hansen har stor erfaring indenfor denne type projekter og trives bedst, når der er et højt krav til udvikling af nye løsninger. Virksomheden har tidligere gennemført andre ”barmarks” renseanlæg, men alligevel skiller Hillerød Renseanlæg sig ud med en vision om at skabe ”fremtidens renseanlæg”.

- Når vi forlader renseanlægget, vil det være et udstillingsvindue for både befolkningen og branchen, dels i forhold til det æstetiske, men især også det teknologiske, forklarer Kenneth Isaksen.

Strøm Hansen har i samarbejde med forsyningens driftspersonale haft et stort fokus på renseanlæggets arbejdsmiljø under udviklingen af SCADA-brugerfladen, de skal betjene anlægget fra. Virksomheden har ønsket at udarbejde et system med høj funktionalitet, men samtidig med en yderst intuitiv betjening. En nem vedligeholdelse af anlægget i dagligdagen har ligeledes været prioriteret meget højt. Strøm Hansen har derfor selv udviklet et komplet vedligeholdelsessystem, der er fuldt ud kompatibelt med Rockwells PLC/SCADA system, men ville desuden kunne integreres med andre systemer.

Når man udfører denne type opgaver, hvor der er så mange forskellige maskiner og leverandører, sætter det store krav til både ledelses- og koordineringsopgaverne, men også til de softwareudviklere, som skal udarbejde et styresystem, hvor brugeren skal have oplevelsen af et samlet anlæg. Styrings- og layoutmæssigt skal alle maskiner altså tilgås på samme måde, på trods af de rent hardware- og softwaremæssigt skal håndteres forskelligt.

Faktaboks

  • Styresystemet er baseret på et standardsystem fra Rockwell, som er videreudviklet for at kunne leve op til de funktionelle og grafiske krav, der har været ønsket.
  • Strøm Hansen har egenudviklet softwareprodukter, som er integreret i den samlede løsning. Her kan blandt andet nævnes et komplet brovægtssystem og et vedligeholdes program.
  • Strøm Hansen udfører alt fra infrastruktur til maskinanlæg og procesanlæg og har desuden også udført brandventilation, brandalarmer og videoovervågning på Hillerøds nye renseanlæg.
  • Strøm Hansen har kontorer i Glostrup, Nørresundby, Vejle og Århus.
  • De beskæftiger over 200 mand på landsplan.
Læs mere på www.stroemhansen.dk.
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111