23948sdkhjf

DF prioriterer fynsk motorvej over Storebælt-rabat

Dansk Folkeparti vil bruge Storebæltpenge på en udvidelse af den fynske motorvej

Dansk Folkeparti vender i første omgang tommelen nedad til regeringens ønske om at sænke prisen for at krydse Storebælt med 25 procent frem mod 2021.

Det giver transportordfører Kim Christiansen (DF) udtryk for i et interview med Avisen Danmark fredag.

- Det giver jo ikke vækst at komme billigere over broen, hvis det blot fører til, at man skal holde endnu længere i kø på Fynske Motorvej, fordi trafikken vil stige med lavere brotakst, siger han til avisen. DF er ikke modstandere af en lavere brotakst, men mener, at en udvidelse af den fynske motorvej bør have højere prioritet.

To fynske motorvejsudvidelser er vedtaget på anlægslove, men endnu ikke finansieret.

I 2010 blev det besluttet at udvide E20-motorvejen fra Nørre Aaby på Vestfyn til Odense fra fire til seks spor. Et projekt til 2,3 mia. kroner. Og i 2013 vedtog man også at udvide til seks spor syd om Odense for 1,4 mia. kroner.

Provenu kan dække betaling
Kim Christiansen vurderer, at provenuet ved at bibeholde brotaksten på det nuværende niveau stort set kan finansiere forbindelsen fra Nørre Aaby til Odense.

- Man forventer, at det kan koste cirka 700 mio. kroner om året at sænke betalingen over Storebælt, og dermed kan provenuet over en treårig periode næsten dække betalingen. Og jeg tror egentlig, at hvis man spørger borgerne i området, så vil de hellere slippe for at holde i kø på motorvejen end at få rabat på Storebælt, siger han til Licitationen.

I finansloven har regeringen afsat 231 mio. kroner på at forstærke nødsporet mellem Nørre Aaby og Odense.

Siden 2010 er der vedtaget anlægslove for 18 projekter, og heraf er der ikke fundet finansiering til tre projekter. Det viser en opgørelse, som Fyens Stiftstidende omtalte den 20. august.

Det drejer sig foruden de ovennævnte fynske motorvejsprojekter om en udvidelse af Helsingørmotorvejen. Desuden er der heller ikke fundet penge til en ny Frederikssundmotorvej med en pris på 3,1 mia. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.787