23948sdkhjf

Arkil opjusterer forventningerne

Arkil Holding A/S har i forbindelse med delårsrapporten for 1. halvår 2017 opjusteret forventningerne til årsresultatet for 2017 til et resultat i niveauet 90 - 120 mio. kroner før skat mod tidligere forventet i niveauet 60 - 90 mio. kroner før skat.

Opjusteringen sker blandt andet på baggrund af det realiserede resultat for 1. halvår 2017, og at udviklingen hen over sommeren har været mere positiv end tidligere forventet.

Koncernens omsætning forventes nu realiseret med 3.100 mio. kr. mod tidligere udmeldt 3.000 mio. kroner.

Lukkede division
Selskabet nedtonede sidste år forventningerne ovenpå lukningen af divisionen Civil Works, der kom til at koste dyrt på projekter, der ikke kørte som de skulle.

Den børsnoterede anlægsentreprenør måtte i 2016 se driftsresultatet falde fra 42 til 6,3 mio. kroner, hvilket skyldtes tab og nedskrivninger på i alt 94 mio. kroner på tre projekter.

Det drejede sig dels om en dalbro over Susåen ved Næstved, 18 vejoverføringer på Lolland og Falster på Ringsted-Femern banen, samt ikke mindst den ophævede kontrakt på Østfyn for Banedanmark.

Her fyrede Banedanmark jernbaneentreprenøren Strukton Rail A/S efter de mange problemer med sporarbejdet på Fyn i både Kristi Himmelfartsferien og i Pinsen sidste år. Arkil indgik med en 50 procents andel og en samlet kontraktsum på mellem 130 og 140 mio. kroner. i konsortiet Strukton-Arkil I/S, der udførte arbejdet for Strukton Rail A/S som underentreprenør. 

- Det blev i årets løb klart, at omkostningerne til færdiggørelse af flere projekter ville blive markant højere end forventet ved årets start. Den negative udvikling og reducerede forventninger til aktiviteten fremadrettet medførte midt på året beslutning om straks at afvikle forretningsområdet Civil Works og overføre fortsættende aktiviteter til bestående forretningsområder.

Resten kører fornuftigt
Koncernens øvrige forretning har i 2016 fortsat den positive udvikling fra 2015 med en god aktivitet og tilfredsstillende udvikling, med en flot indtjeningsvækst, udtalte adm. direktør Jesper Arkil dengang i en pressemeddelelse.

Delårsrapporten for 1. halvår 2017, der er under udarbejdelse og offentliggøres onsdag den 30. august 2017, som tidligere meddelt i selskabets finanskalender.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til opjusteringen fra koncerndirektør Jesper Arkil, hvilket skyldes stand-still perioden op til det børsnoterede selskabs regnskabsaflæggelse for halvåret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125