23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Store driftsudbud er kommet for at blive

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Bygningsstyrelsen skal fremover håndtere alle statens ydelser inden for facility management efter opdrag fra regeringen. Det betyder, at drift og vedligehold af bygninger og udearealer, rengøring og kantine de kommende år samles i tre udbud til en samlet værdi af godt 1,1 mia. kroner.

Hensigten med de store udbud er at spare ressourcer og øge kvaliteten med FM-arbejdet. Det er jo næsten præcis det samme, som Københavns Kommune gør med de store rammeaftaler på byggeområdet, hvor de første erfaringer er positive.

De helt store aktører inden for facility management gnider sig helt sikkert i hænderne over udsigterne til de store udbud, der for alvor vil gøre dem til store spillere på området herhjemme.

Men på kontorerne hos de mindre anlægsgartnervirksomheder, tømrervirksomheder og mindre byggefirmaer skaber udsigterne til de store FM-udbud sikkert bange anelser for bundlinjen. For udbud på mellem 300 og 350 mio. kroner får de aldrig en chance for at komme i nærheden af.

De mindre virksomheder får forhåbentlig en mulighed for at byde ind som underentreprenører på opgaverne. For en totalentreprenør kan ikke forventes at besidde alle specialkompetencer.

Men det rokker ikke ved, at de store udbud er kommet for at blive. Det ser man også allerede på vejområdet. Giver det bedre kvalitet i byggeriet, er det helt sikkert vejen frem. Hvis ikke, må det ikke ske på bekostning af de mindre aktører i bygge- og anlægsbranchen. For store forhold er trods alt ikke løsningen på alt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.549