23948sdkhjf

Svensk milliardprojekt får dansk arkitekt

Dissing+Weitling skal designe nye byrum, når Stockholms metro forlænges.

Sammen med ingeniørfirmaet ÅF har Dissing+Weitling Architecture vundet en omfattende opgave om at designe helhedsplanen for et nyt trafikknudepunkt i centrum af den stockholmske forstad Nacka.

- Det bliver en spændende udfordring at være med i en så kompleks byudviklingsopgave, hvor vi får mulighed for at kombinere tegnestuens kompetencer inden for planlægning og udformning af velfungerende infrastruktur og attraktive byrum, siger Jesper Henriksen, der er partner i Dissing+Weitling

Tunnelbanan, metroen i den svenske hovedstad, skal forlænges til Nacka, hvor den nye endestation, ”Nacka C”, kommer til at danne omdrejningspunkt i et vigtigt nyt trafikknudepunkt for offentlig transport.

Sammen med forbindelse skal der nemlig anlægges en stor ny underjordisk busterminal. Desuden omlægges og overdækkes Värmdöleden – en hovedvej, der løber fra Stockholms centrum gennem Nacka og videre østpå mod den stockholmske skærgård.

Ovenpå det hele – på det nye overdækkede trafikknudepunkt – skal der anlægges parker, byrum og boliger. Det nye byområde kommer til at hedde Mötesplats Nacka og bliver byens nye centrum. Det er dette byområde, som Dissing+Weitling nu skal designe sammen med ÅF, der hører til blandt Sveriges største rådgivende ingeniørfirmaer.

- For os er det et naturligt skridt på vejen i forhold til at arbejde mere helhedsorienteret med integrerede mobilitetsløsninger for forskellige typer brugere i komplekse bymæssige sammenhænge, siger Jesper Henriksen.

Projektet opererer med et samlet anlægsbudget på omkring en milliard svenske kroner og arbejdet forventes at løbe hen over de kommende tre år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141