23948sdkhjf

Arkil får del i arbejdet på Odense Letbane

Anlægsentreprenøren skal anlægge byrum rundt om letbanen på Rismarksvej samt den nordlige del af Højstrupvej
De bydende
Ud over Arkil A/S bød følgende seks aktører ind på entreprisen:
- Barslund A/S
- M.J. Eriksson A/S
- Munck Forsyningsledninger A/S
- Per Aarsleff A/S
- Hansson & Knudsen A/S
- Odense Letbane EGEMP (Konsortium bestående af Marius - Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør)

Det oplyser Odense Letbane P/S til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Arkil A/S skal være med til at bane vejen for Odense Letbane.

Odense Letbane P/S har skrevet kontrakt med anlægsentreprenøren, som har vundet den tredje af i alt syv entrepriser på arbejdet med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove forud for letbanebyggeriet.

Den vunde entreprise omfatter arbejdet på Rismarksvej samt den nordlige del af Højstrupvej.

De to første kontrakter blev begge vundet af entreprenørfirmaet M.J. Eriksson A/S, som skal stå for arbejdet mellem Hjallese Station og Nyt OUH samt på Nyborgvej og Ørbækvej Nord.

- Det er glædeligt, at vi nu får endnu en entreprenør om bord i letbaneprojektet, så vi nu har både M.J. Eriksson A/S og Arkil A/S involveret i arbejdet med at flytte veje, fortove og cykelstier. Det viser os, at konkurrencen virker - at de bydende entreprenører kæmper om at vinde entrepriserne. Samtidig minimerer vi både den økonomiske og anlægsmæssige risiko ved, at arbejdet er spredt ud på flere entreprenører, siger Mogens Hagelskær, adm. direktør for Odense Letbane P/S, i en pressemeddelelse.

Vinder foran seks andre
Arkil A/S har vundet kontrakten med et bud på 21,9 mio. kroner i et udbud, hvor yderligere seks danske entreprenørfirmaer også afgav tilbud.

Og entreprenøren ser frem til at komme i gang. Virksomheden etablerede en selvstændig anlægsafdeling i Odense for et par år siden og vægter at sikre lokal beskæftigelse - også for unge under uddannelse.

- I Arkil lægger vi stor vægt på at uddanne og ansætte lokal arbejdskraft. Vi har allerede taget konsekvensen af letbanekontrakten og er gået i gang med at finde flere lærlinge fra Odense og resten af øen, siger afdelingschef i Arkil, Jannik B. Lund.

Arbejdet på Højstrupvej forventes at begynde i efteråret og fortsættes senere på Rismarksvej.

Flere udbud på vej
De fire byrumsentrepriser, som fortsat mangler at blive udbudt, er Idrætsparken-Vesterbro, Vestre Stationsvej-Østre Stationsvej, Albanigade-Benediktsgade og Ørbækvej Syd-Campusvej.

De vil blive udbudt over de kommende måneder, hvorefter anlægsarbejdet kan gå i gang.

Arkil og letbanearbejde
Arkil har også udført arbejde på Aarhus Letbane. Blandt andet har entreprenøren på en 1,5 km lang strækning i den nordlige del af Aarhus anlagt nyt vejanlæg på begge sider af den eksisterende vej og været med til at gøre klar til, at banen kan løbe i midten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125