23948sdkhjf

Dansk arkitekt tegner stort indisk shopping- og boligkompleks

Upton-Hansen Architects sætter i disse år et kraftigt aftryk på den indiske by Gurgaon, der er er inde i en rivende udvikling.

Tegnestuen, der er stiftet af danske Jonas Upton-Hansen, har udviklet over ti tårnhuse i området og er netop nu aktuel med et 84.000 kvadratmeter stort og 125 meter højt byggeri med boliger, butikker og hotel.

Elan Miracle, som byggeriet kommer til at hedde, vil bestå af to tårnhuse med henholdsvis hotel og boliger samt et indkøbscenter i fem etager med butikker, food court, biografer og kontorer.

- I Indien skal man råbe højt, og der er farver og pang på. Som arkitektuddannet i Vesten er det en spændende udfordring, da det er en anden æstetik, end man forventer i amerikanske og især europæiske byggeprojekter. Gennem vores mange projekter i Indien har vi efterhånden opbygget en solid erfaring med den type lidt vildere luksusbyggerier, og de har også lært os noget vigtigt, siger Jonas Upton-Hansen.

Som en del af det 5-etagers store atrium etableres ’sunkne’ haver, der skal give byggeriet et landskabsmæssigt præg. Sammen med vandelementer giver træer her mulighed for skygge og afkøling.

Taget på shoppingcenteret kommer til at fungere som opholdsareal for både hotel og boliger med grønne arealer og infinity pool.

Alt sammen elementer, som i følge Jonas Upton-Hansen, er vigtige for at skabe et succesfuldt byggeprojekt på de breddegrader:

- Hvis du vil lykkes med byggerier af en lidt større skala, især tårnhuse til beboelse, er det altafgørende, at du formår at tænke i unikke, eksklusive elementer, der giver byggeriet det særegne udtryk, som folk identificerer sig med og er villige til at betale ekstra for, siger den danske arkitekt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11