23948sdkhjf

Regeringen vil sikre fair konkurrence

Med et kommende lovforslag vil VLAK-regeringen begrænse den offentlige sektors erhvervsaktivitet

Det skal være slut med, at det offentlige med skattekroner i ryggen underbyder det private erhvervsliv.

Regeringen vil derfor i sensommeren komme med en række initiativer, der skal skabe fair og lige konkurrence og begrænse offentlig erhvervsaktivitet. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har i denne uge drøftet planerne med sine nordiske kolleger på Nordisk Kommuneministermøde.

Lovforslaget omhandler både kommunal og regional erhvervsvirksomhed og vil betyde mere præcise rammer prissætning, forklarer Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er uacceptabelt, når det offentlige agerer på det private marked til skade for dansk erhvervsliv. Det vil regeringen sætte en stopper for. Vi kommer til at foreslå klarere regler, så offentlige aktører ikke gennemfører erhvervsaktiviteter, som bør udføres af private. Og hvis der undtagelsesvist er gode grunde til at give lov til en offentlig erhvervsaktivitet, så skal det foregå på lige konkurrencevilkår, udtaler han i forbindelse med ministermødet.

Bedre samfundsøkonomi
Regeringens udspil om fair og lige konkurrence udarbejdes af økonomi- og indenrigsministeren, ministeren for offentlig innovation og erhvervsministeren i fællesskab. Det vil efter offentliggørelsen i løbet af sensommeren blive forhandlet med Folketingets partier.

Hos Dansk Byggeri er branchedirektør for Danske Anlægsentreprenører Niels Nielsen glad over regeringens udmelding.

- Udviklingen har været gået den forkerte vej i kommunerne og det er et problem, for vi tror på, at det giver bedre samfundsøkonomi, når det private er i fair konkurrence om opgaverne, siger han.

Regeringen arbejde tager udgangspunkt i konkrete eksempler fra erhvervslivet. Eksemplerne viser, at der er behov for klarere regler for, hvornår det offentlige må varetage erhvervsvirksomhed, mere præcise regler om prissætning og bedre mulighed for at klage over offentlig erhvervsvirksomhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109