23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Afklaring ønskes om Boligjobordning

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Føljetonen om Boligjobordningens fremtid fortsætter, efter Liberal Alliance i går bakkede op om en forlængelse af ordningen. Dermed er regeringen så at sige enig med sig selv og Dansk Folkeparti, og det ser ud til, at danskerne også efter den 31. december 2017 kan sikre sig et fradrag for håndværker- og serviceydelser.

Men der er dog stadig mange ubekendte. For ingen ved, i hvilken form Boligjobordningen i givet fald bliver ført videre. Både De Konservative og Venstre lægger op til at fokusere ordningen mod servicedelen frem for håndværkerdelen, mens Dansk Folkeparti helst ser ordningen ført tilbage til tiden før 2015. Dengang var ordningen ikke målrettet klima- og energiforbedringer. Noget som ikke mindst malervirksomhederne har mærket negativt i den nuværende ordning.

Og så er der hele spørgsmålet om en forlænget eller en permanent ordning. Samtidig er eksperter, politikere og byggeorganisationer generelt meget uenige om Boligjobordningens effekt på sort arbejde. Som tiden er lige nu med opgangstider i byggebranchen, er det spørgsmålet, hvor nødvendig ordningen egentlig er for byggevirksomhederne, der efterhånden har godt fyldte ordrebøger igen.

Skal ordningen føres videre, bør den for byggeriets skyld - uanset udformning - gøres permanent. En eller to-årige forlængelser skaber en unødig stop and go-effekt, hvor boligejerne udsætter arbejder, til de kan få fradraget. Det gør planlægningen svær i virksomhederne og hæmmer i sidste ende produktiviteten. Derfor skal der ro om ordningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.141