23948sdkhjf

Københavnsk politistation omdannes til boliger

To ejendomme i Store Kongensgade bygges om med en samlet projektværdi på 275 mio. kroner

Københavns Politis tidligere Station 2 i Store Kongensgade bliver i fremtiden hjem for studerende.

Ejendomsudvikleren Gefion Group har købt ejendommen Store Kongensgade 100 på 3.300 kvm med den tidligere station, som lukkede i 2001, og har planer om at ombygge den til 78 studieboliger samt etablere en 700 kvm stor butik i stueetagen.

Sælger er Ejendomsselskabet Norden, og med i købet er også ejendommen Store Kongensgade 106 på 1.650 kvm, der udvikles til 17 lejligheder på mellem 60 og 80 kvm samt detailhandel i stueetagen.

Tredje studieboligprojekt
St. Kongensgade 100 er Gefion Groups tredje studieboligprojekt på en halvt år.

Omkring årsskiftet udviklede Gefion Group 228 ungdomsboliger med en projektværdi på 250 mio. kroner i Valby ved Gl. Køge Landevej og solgte projektet til en investor.

I maj var det 171 studieboliger i Søborg med en projektværdi på 210 mio. kroner.

De to ejendomme har en samlet projektværdi på 275 mio. kroner.

- Der er et godt marked for studieboliger i København. Lige nu venter 15.000 unge på en studiebolig. Studieboliger er kendetegnet ved en stabil udlejning og et let stigende huslejeniveau, En fremtidig investor kan derfor regne med et godt, langsigtet afkast, siger Gefion Groups udviklingsdirektør, Henrik Nissen, i en pressemeddelelse.

Sælger videre
Gefion Group har gennem de senere år opkøbt en lang række erhvervsejendomme i København og konverteret dem til boliger.

Herefter sælger Gefion Group de færdigudviklede bygninger videre til investorer. Gefion Group regner således med et afkast til en eller to institutionelle investorer på godt fire procent om året på de to ejendomme i Store Kongensgade.

- Det er to spændende ejendomme med en fantastisk central beliggenhed og et godt potentiale for udvikling, siger Henrik Nissen, der peger på, at ejendommen, som husede Station 2 i godt 30 år, har en god størrelse og grundplan, der giver ombygning til ungdomsboliger optimale vilkår.

Endelig er nummer 106 en 150 år gammel herskabsejendom, som dog trænger til en opdatering til moderne standard.

Portefølje på fire mia. kroner
Gefion Group arbejder i øjeblikket med udviklingen af 140.000 kvm med 2.700 boliger plus erhverv.

Desuden har ejendomsudvikleren yderligere 50.000 kvm med 1.000 boliger i pipelinen, så den samlede projektportefølje ryger op på godt fire mia. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141