23948sdkhjf

NCC udlægger flere grønne belægninger

Entreprenørvirksomheden er i gang med at udlægge 84.000 kvm nye vejbelægninger i Skanderborg

I Danmark bliver 5-6 mio. kvm veje hvert år vedligeholdt med en overfladebehandling, som er en vejbelægning, hvor et lag skærver lægges ned i et lag udsprøjtet bindemiddel.

Halvdelen af overfladebehandlingerne bliver i dag udført med organiske opløsningsmidler i bindemidlet, som belaster vores miljø og klima.

Derfor introducerede NCC for nogle år tilbage et nyt produkt på markedet, som var det første varme bindemiddel til overfladebehandling på det danske marked uden organisk opløsningsmiddel.

Produktet hedder NCC Ecobit og erstatter miljøskadelige stoffer med helt almindelig og ufarlig vegetabilsk olie.

Der anvendes ganske enkelt rapsolie, præcis som den vi bruger i køkkenet, når vi steger og bager.

- Med indførelse af det rapsoliebaserede bindemiddel kan vi hvert år undgå, at over 500 tons terpentin belaster naturen og de medarbejdere, som dagligt udsprøjter bindemidler med organisk opløsningsmiddel. Det er oftest de danske kommuner, der anvender overfladebehandling til vedligeholdelse af deres veje, og derfor spiller kommunerne en central rolle i forhold til at sætte skub i den grønne udvikling, siger salgschef i NCC Industry Hans A. Muurholm i en pressemeddelelse.

Solid erfaring
Siden entreprenørkoncernen lancerede NCC Ecobit, har virksomheden opnået en solid erfaring i anvendelsen af produktet og oplever nu en stigende interesse hos kommunerne for det miljøvenlige alternativ.

En af de kommuner, som har taget skridtet videre mod en bæredygtig fremtid, er Skanderborg Kommune, som netop er ved at få udlagt 84.000 kvm NCC Ecobit fordelt på 14 veje

- Som kommune ønsker vi at tage ansvar for klima og miljø. Hvis vi skal omstille os til et bæredygtigt samfund, kræver det, at vi tænker nyt og er klar til at prøve nye løsninger af. Derfor er det oplagt, at vi blandt andet får afprøvet nye miljøvenlige produkter i forbindelse med vores funktionskontrakt med NCC Industry om drift og vedligehold af vores veje, udtaler afdelingsleder Jens Peter Langballe Sørensen fra Vej og Trafik i Skanderborg Kommune i pressemeddelelsen.
brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125