23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Almene boliger er nødvendige

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Med godt 100 dage til kommunalvalget den 21. november begynder valgløfterne blandt partierne i landets kommuner for alvor at melde sig.

I København har valgkampen kørt længe, og Socialdemokraterne, som traditionelt har siddet på overborgmesterposten, mærker for alvor Enhedslisten og Alternativet puste partiet i nakken.

De to partier spås på forhånd i flere meningsmålinger et rekordvalg, som for alvor kan true Frank Jensen som overborgmester. Så Socialdemokraterne er nødt til at diske op med noget for at kapre stemmer fra ikke mindst borgere med mindre indkomster, hvis ikke der skal tilflyde stemmer til Enhedslisten og resten af de røde partier.

Om det er derfor, at den socialdemokratiske frontfigur i Ugebrevet Mandag Morgen nu spiller ud med et løfte om 9.000 flere almene boliger i København inden 2017 er uvist. Men fakta er jo, at det bliver sværere og sværere for folkeskolelæreren og jord- og betonarbejderen at finde en bolig i København.

Skrækeksemplet for Socialdemokraterne er tidligere overborgmester Ritt Bjerregaards valgløfte fra 2005 om 5.000 boliger til 5.000 kroner, som hun havde umanerligt svært ved at opfylde og måtte lægge i graven.

Det er prisværdigt, at Frank Jensen lancerer de mange boliger. Men det kan for alvor ramme ham som en boomerang, hvis han ikke får dem søsat i næste valgperiode. For skal København ikke kun være det for de rige og eliten, er flere almene boliger nødvendige. Og lykkes det ikke, kan det koste Socialdemokraterne dyrt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125