23948sdkhjf

PNP Byg er færdig med præcis opgave

Udskiftning af knap 10.000 vinduer på Amager har krævet præcise leverancer for Rødovre-entreprenøren

11/8-17 kl. 17.03: Antallet af vinduer er ændret til knap 10.000 og rubrik er ændret

Knap tre års arbejde er slut for Rødovre-entreprenøren PNP Byg A/S, der i samarbejde med vinduesproducenten Velfac og den almene boligorganisation Tårnbyhuse har udskiftet knap 10.000 vinduer i bebyggelserne Tårnbyparken og Vægterparken på Amager i København.

Opgaven har været en af PNP Bygs hidtil største vinduesudskiftninger.

- Tårnbyhuse har hele vejen fra den demokratiske beslutningsproces over arbejdets planlægning til selve udførelsesfasen haft hensynet til beboerne i fokus, og midtvejs i vores arbejde med at skifte vinduer i Tårnbyparken anerkendte boligorganisationen vores måde at gribe tingene an på med en opfordring til at byde ind på en tilsvarende opgave i Vægterparken, udtaler PNP Bygs ejer og adm. direktør Carsten Jensen i en pressemeddelelse.

1177 boliger
Opgaven har budt på udskiftning af samtlige i vinduer i de to boligbebyggelserne, som huser 1.177 boliger.

Prisen skulle være konkurrencedygtig, kvaliteten på materialer og håndværk skulle være i top, ligesom hensynet til beboernes trivsel og hverdagen i boligområderne vejede tungt ved udvælgelsen af de forskellige tilbud.

Samtidig har Velfac udviklet og produceret vinduerne så de skærmer effektivt for støj fra den nærliggende Københavns Lufthavn.

- Det er jo ikke raketvidenskab at skifte ét vindue i et hus, men når mere end 1000 lejligheder fordelt over mange boligblokke skal have skiftet over 5.000 vinduer, bliver præcis planlægning og tæt samarbejde med leverandøren om produktion og planlægning i forhold til både logistik og udførelse af arbejdet en nødvendig forudsætning for et godt resultat, siger Carsten Jensen.

Præcis levering
Derfor tilrettelagde PNP Byg sammen med Velfac og boligorganisationens driftsledelse arbejdet med afsæt i industriens principper for leanbaseret produktionsplanlægning med just-in-time-levering af hyppige, små leverancer i et effektivt flow tilpasset håndværkernes arbejdsrytme.

- På den måde fik vi fra starten etableret en effektiv ramme for arbejdet og skabt grundlaget for et stærkt parløb, der i gensidig respekt mod samme mål arbejdede systematisk med videndeling i en fælles indsats på en løbende optimering af arbejdsprocesserne, samtidig med at vi undgik en stor oplagring af materialer på byggepladsen, udtaler Carsten Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188