23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byudvikling med respekt for alle

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

For bare 30 år siden var København en by med store industriområder, faldefærdige bydele og en by i økonomisk morads.

Siden er det gået stærkt. Bysanering har for alvor presset boligpriserne i hovedstadens brokvarterer og indre by op til nærmest astronomiske højder, og den tunge industri er noget nær ikke-eksisterende. I stedet er de tidligere industriområder forvandlet til eksklusive boligområder, og København har fået nye bydele i både Ørestad, Nordhavn, Sluseholmen og på Carlsbergs tidligere bryggerigrund i trekanten Frederiksberg, Vesterbro og Valby, der udvikles til Carlsberg Byen.

Sidstnævnte område har for alvor været i vælten den seneste uge, efter en række erhvervsdrivende har været nødt til at lukke deres butikker i Carlsberg Byen grundet lav aktivitet og høje huslejer.

At der ikke er den store aktivitet i området er måske ikke så mærkeligt, i og med at der fortsat ikke er mange beboere i området. Og det erhverv, som allerede er etableret har ikke været nok til at trække udefrakommende til.

Det vil altid være en satsning for en erhvervsdrivende at etablere sig i nye byområder. Men der ligger også et ansvar for byudviklere i at give virksomheder og beboere fornuftige vilkår. Selvfølgelig skal developere gerne tjene på deres investering. Ellers var der ingen byudvikling. Men der påhviler dem også at tænke mere langsigtet, så beboere og forretninger ikke jages bort. For ellers står man bare med store spøgelsesbyer. Og det kan hverken kommuner eller udviklere være tjent med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157