23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Markedsvilkår må være gældende

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Solcellebranchen bløder i øjeblikket. Det er det indtryk man får, efter Licitationen - Byggeriets Dagblad i går afdækkede de dårlige markedsvilkår, som branchen lider under i øjeblikket. Det skyldes blandt andet, at alle tilskud til etablering af solceller er stoppet, og øremærkede midler til mindre anlæg ikke er brugt.

En af landets største solcellevirksomheder, Gaia Solar, er allerede taget under rekonstruktionsbehandling, og situationen er, at flere i branchen har droslet kraftigt ned mandskabsmæssigt.

Solcellevirksomhederne føler, at andre VE-teknologier gennem flere år er blevet favorisere til skade for brancen. Her har ikke mindst sol- og vindenergi igennem mange år kæmpet om kunderne og diverse tilskudsordninger.

Men før sommerferien spillede regeringen ud med en ny støttemodel, hvor sol- og vindenergi fremover skal konkurrere på markedsvilkår via en ny udbudsmodel. Det må stadig være sådan, at der i dansk erhvervsliv kæmpes og konkurreres på markedsvilkår. Således også på markedet for vedvarende energi. Det er selvfølgelig uheldigt, at den hjemlige solcellebranche lider, og den skal ikke sættes i skyggen af vindenergi, hvor Danmark traditionelt står stærkt - også internationalt.

Derfor ligger der også en opgave for regeringen i at strikke en model sammen, som giver de lige markedsvilkår. Så er det i sidste ende op til solcellevirksomhederne at klare sig.

Gunstige markedsvilkår eller ej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095