23948sdkhjf

Stort jordprojekt kræver ekstra investering hos entreprenør

50-tons Hitachi gravemaskine skal håndtere 240.000 kubikmeter jord ved etablering af slambassin hos Nordic Sugar

Entreprenørvirksomheden Holbøll A/S fra Næstved er i gang med et jordprojekt af dimensioner hos Nordic Sugar i Nakskov. Her skal der ifølge en pressemeddelelse anlægges et bassin, hvor jord og slam kan bundfælde sig fra det vand, som er spulet af sukkerroerne:

- Bassinet bliver 300 meter langt, 65 meter bredt og 12 meter dybt. Vi graver 6 meter ned i jorden og skubber alt andet op, så dybden når de 12 meter. Dermed bliver vandstanden højere end terrænniveauet udenom, og konstruktionen laves med en 1,5 meter ler membran op ad bassinets sider, fortæller direktør Carl-Ole Holbøll.

Stor opgave
En ekstraordinært stor opgave, hvor der i alt skal håndteres 240.000 kubikmeter jord. Derfor har virksomheden valgt at investere i en Hitachi ZX490LCH-6, som med sin arbejdsvægt omkring de 50 tons bliver Holbølls hidtil største gravemaskine.

- Maskinens kræfter og hurtige hydraulik kommer til sin ret på dette projekt, hvor den på 12 timer skal kunne læsse mellem 3.800 og 4.200 kubikmeter. Kapaciteten er markant, og du kan slet ikke høre på den, når skovlen tager 4 kubikmeter.

Stor maskinpark
Holbøll A/S, der beskæftiger godt 100 medarbejdere, har flere end 30 Hitachi-maskiner i alle størrelser og udgaver. Maskinparken serviceres af virksomhedens eget værksted, støttet af servicefolkene hos H.P. Entreprenørmaskiner:

- Vi har gennem mange år haft et virkelig godt samarbejde, hvor det bare fungerer mellem vores værksted og deres, siger Carl-Ole Holbøll. - H.P. Entreprenørmaskiner yder en professionel service og har forståelsen for, hvad der er vigtigt for os og vores forretning. De hjælper os, så vi selv kan løse tingene, og de vil gerne give deres tekniske viden videre. Derfor kan vi arbejde på vores måde, og den frihed oplever man ikke hos deres konkurrenter på markedet.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266