23948sdkhjf

Klodens bæredygtige byer udtænkes i Danmark

1.000 af verdens skarpeste unge talenter samles i Danmark fra på søndag for at udvikle ideer, der kan omsættes til konkrete løsninger på verdens problemer

På søndag samles 1.000 talener i alderen 20 til 35 år fra hele verden for første gang til en konference, hvor de sammen med virksomheder skal finde løsninger og strategier, der kan bidrage til opfyldelsen af de 17 Verdensmål.

Bag arrangementet står Unleash, en ny global non-profit organisation, som arbejder på at opbygge et netværk, der skal forbinde unge over hele verden i samarbejder om at gøre verden mere bæredygtig - økonomisk, socialt og miljømæssigt.De 1.000 talenter er nøje udvalgt på baggrund af deres visionære ideer og erfaringer, og de kommer alle med en idé til bæredygtig udvikling inden for syv temaer: bæredygtige byer, energi, vand, bæredygtigt forbrug og produktion, fødevarer, uddannelse og kommunikationsteknologi og sundhed.

Ud af boksen-tænkning
Kernen i Unleash er et fire dage langt "Innovation Lab", der foregår på 10 danske højskoler, hvor talenternes ideer skal blive til reelle løsninger. Efter Unleash får talenterne adgang til et supportsystem bestående af partnervirksomheder, organisationer, acceleratorprogrammer og investorer, samt mulighed for at søge finansiel opbakning fra en fond, der er sat op til formålet af Verdensbanken og Dalberg.

Realdania støtter Unleash med tre mio. kroner, som er målrettet løsninger inden for bæredygtig byudvikling.

- FN’s Verdensmål adresserer nogle af de allermest komplicerede udfordringer i verden, og det er nødvendigt med både skarpe hjerner og ud af boksen-tænkning. Jeg ser derfor frem til de helt nye ideer og løsninger, der kan komme frem, når man samler så mange og så forskellige talenter til Unleash-forløbet i Danmark, siger adm. direktør i Realdania, Jesper Nygård i en pressemeddelelse.

Målet er, at Unleash bliver en tilbagevendende event, der hvert år rejser til et nyt land og udvikler nye løsninger. Planen er, at næste års Unleash holdes i Silicon Valley. Derefter i Singapore, Mumbai og videre rundt inden den store finale i New York i 2030.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125