23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Riv ned og byg op igen

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Økonomien herhjemme er i hastig fremgang, og danskerne har igen fået mod på at få eget hus. Men ofte køber de huset for så at rive det ned igen.

Det er i hvert fald en trend, som landets nedrivere mærker. For har huset først en optimal beliggenhed, og er det af en lidt ældre dato kan det ofte betale sig at rive det gamle hus ned frem for at renovere det.

Det kommer selvfølgelig byggebranchen til gode i form af flere opgaver. Men at rive ned og bygge op igen giver jo også ganske god mening i en tid, hvor regeringen og byggebranchen som helhed arbejder hen imod en mere energieffektiv byggemasse. Her er det vigtigt, at der bliver luget ud i de bygninger - både huse men så sandelig også de utidssvarende erhvervsbygninger som fortsat findes landet over - som ikke lever op til energikravene.

Udgiften til nedrivning kan således hurtigt tjene sig ind i form af sparede energiudgifter, og for miljøet som helhed er det jo en win-win i og med, at det spares for dyre fossile brændstoffer.

For landets nedrivere og byggeentreprenører som helhed er det jo en glædelig udvikling, at der kommer gang i nybyggeriet. Udviklingen kan selvfølgelig ramme de byggevirksomheder, som i høj grad lever af renoveringsopgaver og ikke kan omstille sig i tide.

Men set i et samlet perspektiv må udviklingen vække glæde for den brede gruppe i bygge- og anlægsbranchen, som arbejder hen imod en mere energieffektiv bygningsmasse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111