23948sdkhjf

Fynboer forsinker regnvandet i Carlsberg Byen

Et magasin under jorden skal sikre bydelen mod oversvømmelser.

Den nye bydel på den tidligere Carlsberg-grund i København bliver klimasikret for at sikre, at området lever op til gældende krav om håndtering af regnvand.

Carlsberg Byen får installeret et såkaldt "SediPipe"-anlæg samt et 1.500 kubikmeter underjordisk regnvandsbassin. Anlægget renser vandet, mens bassinet sikrer mod oversvømmelser.

Fynske Millag leverer den særlige EPDM-membran, der sørger for, at regnvandet holdes inde i magasinet, inden det forsinket ledes til kloakken.

Ifølge teknisk salgskonsulent Anja Pelle er løsningen en væsentlig opgradering i forhold til, hvad vi hidtil har set herhjemme:

- Materialet skiller sig markant ud fra de traditionelle PE- og PP-membraner, fordi man kan modellere og tilpasse EPDM-membranen på en helt anden måde. Det sikrer, at selv de mindste specialdetaljer og drilske hjørnesamlinger slutter helt tæt, hvilket er altafgørende for bygherren, siger hun.

Millag har tidligere leveret lignende løsninger til det svenske marked. I Carlsberg Byen leveres og monteres i alt 3.200 m² EPDM geomembraner og 6.000 m² beskyttelsesdug.

De to regnvandsbassiner bliver en del af byrum 12, som er et grønt og rekreativt område i Carlsberg Byen. Det underjordiske magasin bliver dækket til, mens det overjordiske bliver en synlig del af de grønne omgivelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11