23948sdkhjf

Noas Ark er (stadig) verdens største trækonstruktion

400 personer har arbejdet i to år og brugt næsten 1.000 kilometer træ

I byen Williamstown i Kentucky har amerikanerne rejst en udgave af Noas Ark - bygget fuldstændig ifølge de mål, der opgives i Bibelen, 510 fod lang, 85 fod bred og 51 fod høj, hvilket svarer til 155 x 26 x 16 meter.

Ifølge Initiativtagerne bag Ark Encounter er arken verdens største trækonstruktion - halvanden fodboldbane lang og fem etager høj. Det skriver Jyllandsposten.

Det er The Troyer Group fra Mishawaka i Indiana, der står bag det kæmpemæssige byggeri, som det har taget 400 amish-folk to år at bygge.

Til byggeriet har The Troyer Group brugt godt 985 kilometer tømmer, hvilket svarer til distancen mellem Aalborg og Frankfurt.

Det næste bliver babelstårnet
Arken er kun første led i en større temapark, der skal tage kampen op med Disney, Universal og Lego. Ved siden af træskibet er der indrettet en zoologisk have og næste etape er et udendørs amfiteater med 2.500 pladser.

Senere er planen at bygge en by fra Noas tid og en landsby fra Jesus’ tid samt babelstårnet.

Ifølge udstillingen inde i arken lovede Gud aldrig mere at sende en ny syndflod ud over planeten, hvilket jo er betryggende, taget i betragtning, at arken ikke kan flyde, da den tager vand ind.

Hvis man skulle få lyst til at lægge vejen forbi Noa og hans ark i Kentucky, koster det 40 dollars (cirka 255 kroner) pr. mand at komme helt ind i den tonstunge trækonstruktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11