23948sdkhjf

Overblik: Sådan gik sommeren

Selvom mange har holdt ferie, har bygge- og anlægsbranchen ikke ligget stille de seneste fire uger. Vi har samlet nogle af de væsentligste nyheder

Tysk kapitalfond overtager Silvan 
For godt fem måneder siden annoncerede Stark Group, der er det tidligere DT Group, at byggekoncernen ville sælge byggekæden Silvan. Køberen er nu fundet og den tyske kapitalfond Aurelius Group overtager Silvan. Med købet erhverver investeringsgruppen sig i alt 42 byggemarkeder og 1400 medarbejdere, samt Silvans e-commerce forretning.

Aurelius Group bebuder ved overtagelsen, at der særligt vil være fokus på at styrke Silvans gør det selv-forretning. (10/7)

Apple bygger nyt datacenter i Aabenraa
It-giganten Apple udvider sine aktiviteter i Danmark og bygger et nyt datacenter lige uden for Aabenraa. Byggeriet forventes at løbe op i en samlet pris på omkring seks mia. kroner.

Alene målt på arealet af grundstykket er projektet større end alle hidtidige datacenterprojekter i Danmark tilsammen. Byggegrundens areal svarer til ikke mindre end 400 fodboldbaner.

Projektet har været under forberedelse igennem længere tid og er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Apple, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark, som er en del af Eksportrådet i Udenrigsministeriet. (10/7)

MT Højgaard opfører nyt boligkvarter
Ejendomsselskabet Patrizia har indgået en aftale med entreprenørvirksomheden MT Højgaard om udvikling og opførelse af 18.660 kvm boligbyggeri på AC Meyers Vænge i Københavns Sydhavn.

MT Højgaard har gennem en årrække udviklet bolig- og erhvervsprojekter i Sydhavnen med boligerne på Frederikskaj og det tidligere Nokia, nu Aalborg Universitet, som nogle af de mest markante. (12/7)

Danske arkitekter tegner bud på nyt agentur
Arkitektfirmaet Henning Larsen har sammen med to udenlandske samarbejdspartnere vundet den internationale konkurrence om at designe det franske bud på et nyt hovedsæde til det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, der i øjeblikket ligger i London.

Lille kæmper med blandt andet København om at blive ny vært for agenturet, som skal skifte hovedsæde efter Storbritanniens beslutning om at forlade EU.

EMA er det vigtigste europæiske samarbejdsorgan på lægemiddelområdet og beskæftiger knap 900 ansatte. Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om at designe den 30.000 kvadratmeter store bygning, som bliver Frankrigs officielle kandidatur.

Det nye hovedkvarter bliver valgt i begyndelsen af november. (18/7)

Tyk ordrebog hos vestjysk entreprenør
Ordrebogen bugner med ordrer for over én mia. kroner hos den vestjyske entreprenørvirksomhed Gråkjær, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

De mange opgaver er fordelt på de tre forretningsområder boligbyggeri, erhvervsbyggeri samt landbrug og fiskeopdræt. Tillige udgør de tre grene af forretningen godt en tredjedel af omsætningen, som i regnskabsåret 2016/17 var på 729 mio. kroner.

I regnskabsåret, der sluttede 30. april, havde Gråkjær et overskud efter skat på 10,8 mio. kroner. Alene I løbet af juni måned har Gråkjær Erhverv skrevet kontrakt på over 170 nye boliger i og omkring København, herunder bl.a. 117 lejligheder i Rødovre og 32 lejligheder i Helsingør. (19/7)

Aarhus Letbane mister direktør
Claus Rehfeld Moshøj stopper som direktør for Aarhus Letbane ved årsskiftet, oplyser Aarhus Letbane på sin hjemmeside.

Han har de seneste år stået i spidsen for projektering og bygning af Danmarks første letbane, men skal i stedet være ny adm. direktør i Rejsekort A/S, hvor han tiltræder senest den 1. januar 2018.

Aarhus Letbane åbner for passagerer den 23. september. I første omgang på strækningen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital. Til december følger strækningen mellem Aarhus og Odder, mens strækningen til Grenaa åbner i begyndelsen af 2018.

Bestyrelsen forventer at kunne præsentere en ny direktør for Aarhus Letbane i løbet af efteråret. (28/7)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125