23948sdkhjf

MT Højgaard skal opføre boligkvarter i Københavns Sydhavn

Ejendomsselskabet Patrizia bag projekt med butikker og 176 boliger
Ejendomsselskabet Patrizia har indgået en aftale med entreprenørvirksomheden MT Højgaard om udvikling og opførelse af 18.660 kvadratmeter boligbyggeri på AC Meyers Vænge i Københavns Sydhavn.

MT Højgaard har gennem en årrække udviklet bolig- og erhvervsprojekter i Sydhavnen med boligerne på Frederikskaj og det tidligere Nokia, nu Aalborg Universitet, som nogle af de mest markante.

- Det glæder os, at vi nu får mulighed for at fuldende udviklingen af området ved at opføre dette tætte og grønne boligkvarter i et spændende campusmiljø tæt på Aalborg Universitet i København og den kommende Metro i Sydhavnen, siger divisionsdirektør i MT Højgaard Christina Jørgensen.

Bebyggelsen består af i alt 176 boliger med både rækkehuse og lejligheder samt af et mindre antal butikker primært centreret omkring kvarters-pladsen i syd. Fra nord til syd er anlagt et grønt strøgforløb, mens bebyggelsen fra øst til vest brydes af en grøn kile med gang- og cykelruter til Teglværks- og Sluseholmen.

- Unikt byliv
De 56 rækkehuse er i 2, 2½ og 3 plan, og alle er med både for- og baghave. Boligerne i 2½ plan har også tagterrasse orienteret mod syd. De i alt 120 lejligheder bliver i størrelser til både unge og familier. Derudover opføres butikker, caféer og beboerlokaler i områdets stueetager.

- Projektet er udviklet med respekt for områdets egen karakter og de små pladser. Det grønne miljø og de attraktive kantzoner inviterer til et mangfoldigt og unikt byliv, siger Christina Jørgensen.

Projektet opføres i flere etaper. De første arbejder forventes at gå i gang i næste måned, og den sidste ejendom forventes afleveret i slutningen af 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094