23948sdkhjf

Haveaffald giver bedre fodboldbaner i Aarhus

Komposteret haveaffald er blevet spredt over flere kommunale idrætsbaner i Aarhus

61 slidte fodboldbaner i Aarhus Kommune har i foråret fået en vitaminindsprøjtning.

Her er over 4.500 ton af en særlig blanding af kompost og to forskellige slags sand blevet spredt ud over de baner, der trænger mest.

Det komposterede haveaffald kommer fra kommunens genbrugsstationer, og metoden kaldes at topdresse og giver et sundere græs, mindre fedtede overflader og en mere jævn bane at spille på.

- Når vi skal forbedre byens fodboldbaner, kan vi vælge mellem forskellige metoder, for eksempel at dræne eller lufte. I år prioriterer vi blandt andet at topdresse, fortæller Rikke Schultz Nordentoft i en pressemeddelelse.

Regnorme på banen
Når der skal blandes kompost og sand til fodboldbaner, skal der sikres gode arbejdsforhold til en særlig spiller, der gemmer sig under jorden: Regnormen.

Når regnormen graver, ”ventilerer” den plæne og bedrer dræning. Det skal der tages hensyn til, når der blandes sand i topdressingen.

Sand er nemlig ikke regnormens livret, slet ikke hvis sandkornene er store. På den anden side er sand, gerne med store korn, gode til at dræne, og giver en god, jævn og fast bane at spille på.

Derfor er regnormens spisevaner med til at bestemme, hvilken type sand og hvor meget der skal i blandingen.

Hun er biolog i afdelingen Sport og Fritid i Aarhus Kommune, som har ansvar for kommunens udendørs idrætsanlæg, og afdelingen har en række krav til kvaliteten af blandingen.

- Der må naturligvis ikke være sten og ukomposterede planterester i blandingen. Den skal også have den rigtige tørhed, så den ikke klumper. Og så er blandingsforholdet mellem kompost og sand væsentligt, Det vigtigste for os er derfor at få den rigtige kvalitet både af sand og kompost. Vi er glade for, at det er vores eget have- og parkaffald, der kan udnyttes til formålet. Det giver god mening, siger Rikke Schultz Nordentoft.

Natur- og Vejservice i Aarhus Kommune forventer at være færdige med opfriskningen af boldbanerne inden sommerferien. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125