23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rådgiverne skal dække sig ind

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Der trækker op til et større samspil mellem rådgivere og bygherrer og en mere kritisk stillingtagen til entreprenørernes forslag til nye materialer, efter den første dom i sagen om de særlig fugtsugende MgO-vindspærreplader.

Både arkitekter og rådgivere bedyrer oven på dommen, som har kostet Vilhelm Lauritzen Arkitekter en erstatning på fem mio. kroner til en bygherre efter brug af MgO-pladerne, at de nu vil være mere kritiske over for forslag fra entreprenører, som foreslår ændringer i projekterne.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører vurderer, at det i sidste kan give dyrere byggerier, fordi rådgiverne bliver mere konservative i deres valg af materialer. Det kan betyde, at de fravælger de billigere og mere effektive materialer.

Det er en ganske naturlig udvikling. For rådgiverne er selvfølgelig nødt til at dække sig ind i forhold til deres ansvar over for bygherre. Især når det er entreprenøren som i den aktuelle dom, der har foreslået produktet.

MgO-dommen fører forhåbentlig til eftertanke blandt ikke bare rådgivere og bygherrer, men også blandt entreprenører. De smarte hovsa-løsninger giver måske nemmere og billigere byggerier. Men omvendt kan kvaliteten så absolut også være derefter, som MgO-sagen med alt tydelighed desværre har vist.

Bygherrerne må selvfølgelig spytte mere i rådgivernes pengekasse, men er det med til at mindske fejl og mangler, er det så absolut at foretrække.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111