23948sdkhjf

Pensionsmilliarder skaber 18.000 nye job

Pensionskasserne har været med til at sikre beskæftigelse til byggebranchen

I årene efter krisen er det gået trægt i byggebranchen. Den ene opgørelse efter den anden viste, at investeringslysten i nybyggeri var meget lav. Men i de senere år har især pensionselskaberne haft muldvarpen oppe af lommen. Det skriver Fagbladet 3F.

Dansk Byggeri vurderer, at investeringerne har kastet cirka 18.000 nye jobs af sig.

- Ganske vist er boligbyggeriet kraftigt på vej fremad, men udbuddet halter fortsat gumpetungt efter efterspørgslen i de store byer. Derfor har det afgørende positiv betydning, at pensionskasserne har kapital, ressourcer og vilje til at investere så massivt, som de gør, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Otte mia. på syv år
Blandt dem er Pensiondanmark. Her fortæller administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, at man siden 2010 har investeret cirka otte mia. kroner i 25 byggerier siden efteråret 2010, hvilket ifølge pensionskassen i alt i den periode har kastet cirka 10.000 job af sig.

Arbejdspladserne fordeler sig i hele landet med cirka 6.000-6.500 job/årsværk i bygge- og anlægsbranchen og cirka 3.500-4.000 i følgeerhverv som industri, transport, handel, rådgivning, arkitekter, oplyser pensionsselskabet.

Hos landets største pensionskasse PFA, oplyser Michael Bruhn, direktør i PFA-ejendomme til Fagbladet 3F, at investeringerne siden 2010 beløber sig til 7,5 mia. kroner. Ifølge Dansk Byggeri og Danmarks Statistik generer en sådan investering samlet cirka 6.000 byggejob/årsværk og 3.750 indirekte job/årsværk i andre brancher.

Nordea Liv & Pension oplyser, at de siden 2010 har investeret 4,2 mia. kroner i nybyggeri, svarende til 3.300 byggejob og 2100 afledte job.

Professor Niels Westergaard-Nielsen ved Copenhagen Business School mener, at pensionskasserne har holdt hånden under beskæftigelsen i en svær tid.

Læs også: NCC skal bygge for 250 mio. kroner på Islands Brygge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109