23948sdkhjf

It-værktøjer giver bonus på bundlinjen

Deltag i konkurrencen om at blive Danmarks mest it-parate entreprenør- eller håndværksvirksomhed

Uanset om du kører din virksomhed med et par apps eller har det helt store it-udtræk med sagsstyring, timeregistrering, kalkulationsprogrammer o.a., så kan du deltage i konkurrencen om at blive Danmarks mest it-parate håndværksvirksomhed.

- Konkurrencen skal blandt andet fremhæve de virksomheder, som har taget it-værktøjer til sig, og derved har opnået fordele i produktionen og administrationen, siger chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende, som står bag konkurrencen sammen med Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fremhæver, at it-værktøjer er en stadig større konkurrenceparameter. Og at effektiv brug af de bedste it-systemer ofte øger mulighederne for at skabe en bedre bundlinje.

- Det har vi set i andre brancher, og vi ser det i stigende grad i bygge- og anlægsbranchen. De virksomheder, der først kommer godt fra land med it-værktøjer vil stå stærkere i konkurrencen, siger Klaus Tøttrup.

Omfangsrig information
At drive en professionel håndværksvirksomhed effektivt kræver nemlig, at man har styr på alle informationer omkring kunder, medarbejdere og sager.

Fakta om konkurrencen
Hvem kan deltage?
Håndværks- og entreprenørvirksomheder i alle størrelser og indenfor alle fag.

Hvem kan nominere?
Alle kan nominere virksomheder, som de mener er IT-modne, eller man kan nominere sig selv

Hvad vinder man?
Der er fine præmier. Typisk håndværktøj til en værdi af ca. 5.000 kr.

Hvordan tilmelder man sig?
Klik ind på http://www.itbyg.dk/

Altså konstant opdaterede informationer, understreger Klaus Tøttrup og tilføjer, at begreber som godt håndværk og godt købmandskab jo ikke som udgangspunkt er digitale, men at disse egenskaber måske bliver endnu mere synlige med effektive it-værktøjer.

- Med konkurrencen leder vi efter virksomheder, der er bevidste om deres informationer/data og søger at få styr på disse. Det gælder uanset størrelser på virksomheden. Og det gælder uanset om man er maler, murer, tømrer, vvs’er, elektriker, kloakmester, entreprenør eller noget helt tredje inden for håndværk, siger Klaus Tøttrup.

Mange gevinster
Overordnet set er der ingen tvivl om, at it-værktøjerne allerede gør en kæmpeforskel i mange håndværks- og entreprenørvirksomheder.

Det viser erfaringerne fra vinderne af de to foregående års konkurrencer om at blive Danmarks mest it-parate håndværksvirksomhed. Vinderne har alle forbedret deres arbejdsprocesser og opnået gevinster med it-værktøjer.

Mester Tidende og Licitationen - Byggeriets Dagblad arbejder tæt sammen med den uvildige it-rådgiver Basit om at skabe de bedste forudsætninger for at kåre vinderne i konkurrencen. Det sker blandet via en omfattende screening af de deltagende virksomheders brug af it-værktøj.

For Basit er konkurrencen en god mulighed for at stikke en finger i jorden og se markedet i et bredere perspektiv:

- Vi har til daglig en lang række it-projekter i gang sammen med vores kunder, ligesom vi er med til at udarbejde Dansk Byggeris it-analyse, forklarer adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra Basit.

- Det giver os en unik indsigt i markedet, men konkurrencen giver os adgang til at tale med de allermest it-parate i øjenhøjde, tilføjer han.

Læs mere: Øget fokus på sikker håndtering af data

Fem vigtige byggediscipliner
Licitationen-Byggeriets Dagblad og Mester Tidende kårer de virksomheder, som er mest it-parate inden for disse fem kategorier:

TILBUDSGIVNING:
Virksomhedens brug af it-værktøjer til kalkulation, håndtering af afgivne tilbud samt styring af pipeline og ordrebog

PLANLÆGNING:
Virksomhedens brug af it-værktøjer til planlægning på dag til dag niveau på ressourcer, planlægning og på tværs af projekter, samt styring af kapacitet på længere sigt med fokus på, hvornår der er huller i kalenderen der skal fyldes og hvornår er der for travlt og skal hentes ekstra arbejdskraft eller gøres brug af overarbejde

UDFØRELSE:
Brug af arbejdsseddel til instruktion så man spare køreturen forbi kontoret, styring af materialer og materiel til byggepladserne, registrering af forbrug (tid, materialer) til hurtig fakturering, styring af ekstraarbejde, så der bliver oprettet en ny sag til registrering samt styring af underentreprenører (hvis man er hovedentreprenør)

AFLEVERING:
Styring af kvalitetssikring, og egenkontrol, effektiv udbedring af mangler mens man er i gang med produktionen og ikke efterfølgende, så man skal have ekstra køretid osv. for at komme tilbage til en gammel sag. Desuden fokus på kundetilfredshed med udført arbejde

ADMINISTRATION:
Effektiv styring af sagerne, når de er vundet i forhold til at få styr på betalingsplaner, aconto fakturering, opfølgning på sagerne, fremsendelse af faktura så snart arbejdet er udført og stram fokus på likviditet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.153